Брукс: Прави тренутак да покушамо да добијемо Шпанију

БЕОГРАД: Капитен кошаркашица Србије Јелена Брукс рекла је да је синоћна партија против Шведске у четврфиналу Европског првенства била право лице српских играчица.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Србија убедљиво савладала Швеђанке 87:49 и изборила пласман у полуфинале шампионата на домаћем терену.

"Ово је оно за шта смо тренирале од 1. маја. Ово је 40 минута праве Србије, 40 минута срца на терену. Колико год да резултат показује да је то била лагана утакмица, ја сама по себи знам да није било лагано. Стварно смо кидале од првог до последњег минута, то је тражено од нас, тако смо се договориле. Честитам саиграчицама и захваљујем се дивној публици и надам се да ће доћи у још већем броју у суботу", рекла је Брукс новинарима после меча.

Брукс је истакла и да је атмосфера у београдској "Штарк арени" била подстицајна.

"Било је дивно, али ми смо се фокусирале да одрадимо наш посао. Публика је била ту да буде додатни ветар у леђа, да разлика расте од првог до последњег минута".

У борби за финале Српкиње ће на мегдан актуелном шампиону Европе.

"То је дуга историја, траје годинама. Ниједном их нисмо победиле, ни на припремама, ни на једном од првенстава. Мислим да је ово прави тренутак да покушамо, да изађемо овако јако, да дамо све од себе и да уз помоћ публике и енергије, пробамо да то исправимо. Шпанија је изузетан тим, знамо против кога играмо, даћемо све од себе, то је једино што могу да обећам. Да ће свих 12 играчица оставити срце оставиит срце на терену од самог загревања па док судија не свира крај, а и резултат ће показати ко ће у финале", закључила је Брукс.

Њена саиграчица Александра Црвендакић истакла да је тим одрадио добар посао против Швеђанки.

"У главама нам је било да не смемо да станемо, јер је у питању четвртфинале. Нисмо попуштале и сматрам да смо одрадиле добар посао. Заиста смо се трудиле и радиле на припремама. Свака девојка је дала све од себе. Није ово дошло с неба. Рад се исплатио. Еуфорија је ту, али није време за славље, идемо даље. Не стајемо", рекла је Црвендакић, која се осврнула на следећег противника.

"Знамо колико је Шпанија јака екипа, да су шампиони. Треба да одиграмо на вишем нивоу него против Шведске. Сматрам да то заиста можемо и да ћемо се борити да ће нам људи помоћи, да ће навијати као и против Шведске".

Крилни центар српске селекције говорила је и о томе како је било играти меч без драме.

"Европско првенство је најјаче такмичење. Нема ту утакмица да ћеш добити утакмицу 40, 50 поена разлике. То се десило нама, али свакако да без драме не може. Нама је био сан да играмо у Арени, видели сте да смо уживале у томе, а резултат говори томе у прилог", рекла је Црвендакић.

Перфектан меч Србије против Шведске обележио је одличан шут за три поена.

"Надам се да ће да исти шут радити и у полуфиналу. Шта год треба, само да добијемо утакмицу", закључила је Црвендакић.

Полуфинале између Србије и Шпаније игра се сутра од 20 сати и 30 минута, а пласманом међу четири најбоље екипе Старог континета Србија обезбедила учешће на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију следеће године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести