Петровић: Шпанија нас поштује, време је да их добијемо

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Соња Петровић рекла је да задовољна игром својих саиграчица у четврфиналу Европског првенства против Шведске и поручила да верује да је коначно дошло време да се победи бранилац титуле Шпанија.
petrovic, epa
Фото: Sonja Petrović, foto: EPA (ANDREJ CUKIC)

"Презадовољна сам утакмицом. Презадовољна сам лично сваком девојком, јер смо све до једне максимално потрудиле и испуниле задатке Марине Маљковић. Свака је искористила било који секунд да је провела на терену. Баш сам поносна начином на који смо се подржавале и преносиле енергију једна другој", рекла је Петровић новинарима после меча.

Петровић је истакла да је пласманом у полуфинале испуњен први циљ, односно пласман на квалификациони турнир за Олимпијске игре.

"То је оно што смо прижељкивале пред ЕП. Надамо се да ће се сад направити корак даље и да се освоји и та медаља баш за нас".

Србија је против Шведске показала надмоћ у сваком сегменту игре и после групне фазе и три драматичне утакмице, меч је решила већ у првој четвртини.

"Мало смо се нашалиле да нама није занимљиво ако добијемо са великом разликом, јер онда радовање није исто као после наших драматичних утакмица. Стварно је било много лепих потеза. Свако је схватио свој задатак максимално и урадиле смо све што нам је Марина рекла први пут на шампионату. Онда су дошли и резултати. Где ће већа мотивација од тога да покушамо да поновимо у полуфиналу", рекла је Петровић, која се осврнула и на учинак Ане Дабовић, која је меч завршила са 19 поена.

"Јадне Швеђанке, да није повредила руку дала би им 40 поена", уз осмех је поручила она.

Ривал у борби за финале биће Шпанија, а Петровић је једна од кошаркашица која најбоље зна о каквом тиму је реч јер је годинама играла на Пиринејском полуострву, а и од следеће сезоне биће играчица Ђироне.

"Сви се надамо да је време да их добијемо. Мислим да би код куће то било посебно. Ма колико да нам не леже свих ових година, дружим се са много њихових играчица, радила сам са њиховим тренером и знам да нас много поштују. И уопште им није свеједно када играју против нас. Надам се да пред домаћом публиком напокон можемо и да их победимо. Дефинитивно неће бити лако, оне су најдоминантнија екипа годинама у Европи. Али добро, за све постоји први пут, зашто то не би било сад", закључила је Петровић.

Србија и Шпанија меч полуфинала ЕП играју сутра од 20.30.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести