Црно-бели убедљивом победом у 4. мечу финала заказали мајсторицу

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду, у четвртој утакмици финалне серије АБА лиге и заказали мајсторицу, која ће одлучити ко ће подићи трофеј регионалног шампионата и обезбедити Евролигу наредне сезоне.
k
Фото: Avramović dominirao/ABA liga (D. Stjepanović)

Почетак утакмице био је веома ефикасан са обе стране, али су црвено-бели били ти који су се боље снашли у таквом ритму и повели 22:14. Тада је Обрадовић променио три играча, увео Мадара, Лесора и Загорца, након чега је почео преокрет.

Прво су домаћи направили серију 10:0, а онда су стекли и плус осам крајем прве четвртине убацивши високих 35 поена. Партизан је у наставку додатно подигао ниво игре, проток лопте је био одличан, што је резултирало двоцифреним суфицитом. Црно-бели били су врло доминантни у тим моментима, константно су ширили одбрану ривала, који никако није успео да пронађе ону карактеристичну дефанзивну чврстину.

Посебно запажен био је Лесор, који је увек проналазио решење за одбрану ривала. Када би му чувар био Кузмић, Мадар је са Французом вртео пик и врло га лако проналазио у повољној позицији да поентира, а када би Лесор био у директном дуелу са нижим играчем, без већих проблема „унео“ би га у рекет и лагано положио.

Партизан је био распуцан и са спољних позиција. У ритам је ушао Пантер, који је кажњавао све пропусте у одбрани супарника, а када се надовезао Аврамовић, предност је износила 20 разлике.

До одласка на велики одмор Партизан је убацио 68 поена, што се не памти када је на другој страни паркета Црвена звезда. Када је у трећем кварталу Обрадовићева екипа успела да дође и до плус 30, било је евидентно да ће мајсторица одлучивати шампиона АБА лиге.

Четврта деоница протекла је у одређивању посла и правилној расподели минутаже, па се на паркету први пут у серији нашао и Вукчевић, који је допринео томе да црно-бели одрже високо вођство и закажу одлучујући сусрет, који је на програму у понедељак од 20 часова.

В. М. П.

Партизан – Црвена звезда 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 4.000, судије: Јавор, Петек, Кардум.

ПАРТИЗАН: Пантер 9, Вукчевић 2, Ледеј 8, Загорац 2, Аврамовић 24 (6ас), Копривица 2, Смаилагић 11, Мур 11, Глас 5, Лесор 19, Трифуновић 7, Мадар 12.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић 1, Волтерс 8, Давидовац 4, Митровић 2, Лазић 4, Калинић 3, Добрић 16, Холинс 19, Ивановић 8, Марковић 11, Вајт 2, Кузмић 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести