Црвендакић: Чудно је без Јелене и Соње, верујем у ову екипу

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Александра Црвендакић изјавила је да репрезентације неће имати лак задатак против Хрватске на старту квалификација за Европско првенство 2023. године.
Crvendakić Aleksandra/Tanjug/Jutjub
Фото: Танјуг/Јутјуб/Црвендакић Александра

Актуелне шампионке Европе нови циклус почињу у подмлађном саставу, без дугогодишњих репрезентативки Јелене Брукс и Соње Васић, које су се опростиле од националног дреса.

Чудно је без Јелене и Соње, оне су носиле целу репрезентацију, али крећемо опет из почеткла. Доста је помлађена екипа. Атмосфера је заиста сјајна, ако нешто знамо да преносимо то је сигурно позитивна енергија и добро дружење. Сви знамо Марину и њен систем рада, апсолутно смо спремне за наредни период. Као и увек, тренирамо заиста добро, рекла је Црвендакић Танјугу.

Дуел с Хрватском у недељу од 18 сати у Забоку у квалификацијама за Евробаскет 2023 биће први меч Србије након Олимпијских игара у Токију и четвртог места.

У првој утакмици против Хрватске неће бити лако, посебно што играмо код њих. Хрватска је млада и талентована екипа. Играју са много енергије и то је нека генерација против које смо Драгана Станкоивћ и ја играле у млађим селекицја. Јесте да идемо као европски шампиони, али неће нам бити лако. Сви ће желети да играју најбоље против нас. Имаће вероватну велику мотивацију, али ту смо и ми које крећемо из почетка и много смо мотивисане. Ако будемо играле онако како знамо и будемо пратиле Марину и оно што буде тражила од нас, нећемо имати проблема, истиче кошаркашица француског Асвела.

“Заиста верујем у ово екупи. Имамо веома добре, младе и талентоване играчице, а ту је и некоилико девојака са искуством. Мислим да тај спој може да буде одличан, а то ће нека ближа будућност да покаже. Верујем да трудом и радом може да се постигне много, а девојке које играју за ову земљу су увек мотивисане".

Осим помлађеног састава, Србија има и нову капитенку Тину Крајишник.

Тина је прошлог лета била неко ко је знао шта да каже у одређеним моментима, да нас мотивише, а посебно да нас мотивише својом игром. Видело се колики је борац на терену. Заиста мислим да ће одлично да се снађе у тој улози. Она је веома стабилна особа која уме друге да подигне. Срећа сам због ње и мислим да ће капитенску улогу одрадити како треба, закључила је Црвендакић.

До краја квалификација Србија ће играти још два прозора – у новембру 2022. и фебруару 2023. године, када Србију очекује двомеч с Бугарском, односно дуел с Хрватском на домаћем терену.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести