Евролига: Звезда гостује Басконији

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20.30 сати у Виторији играју утакмицу 21. кола Евролиге против Басконије, тима који је и даље у трци за пласман међу осам најбољих екипа.
zvezda baskonija, kk crvena zvezda
Фото: kkcrvenazvezda.rs

На мегдан Шпанцима црвено – бели су допутовали без искусног Пера Антића, али са опорављеним Yејмсом Фелдином, па тренер српског шампиона Душан Алимпијевић сматра да његов тим није без шанси.

„У односу на меч у Београду, они се од тада нису много променили, али ми јесмо као тим у односу на тај почетак. Играчи су напредовали и индивидуално и све то ставили у службу тима. Нисмо без шансе“, рекао је шеф струке црвено-белих.

Алимпијевић сматра да главна опасност  његовом тиму прети под обручима, где је Басконија изузетно снажна, ал ии од првог плеја шпанског тима. 

„У питању је екипа која је једна од најбољих на центарским позицијама. Имају пуно опција на тој позицији, чврсти су, стабилни и све то на прави начин повезује игром у оба правца један од најбољих плејмејкера тренутно, Грејнџер“, рекао је Алимпијевић.

Млади кошаркаш црвено – белих Дејан Давидовац  верује да Звезда може да дође до победе, јер је тим, након победе над Олимпијакосом, пун самопоуздања.

„Знамо да је Басконија врло тежак противник, играју на свом терену, знамо их добро, посебно су квалитетни на позицијама високих играча. И у Београду су играли добро, искусни су, кажњавали су сваку нашу грешку. Добар тим, али понављам, желимо да направимо добар резултат тамо и очекујем утакмицу која ће бити слична оној у Београду“, рекао је Давидовац.

Д. Кнежић

Резултати

Ефес – Валенсија                82:66

ЦСКА – Реал Мадрид          93:87

Барселона – Милано           81:83

Жалгирис – Макаби             99:84

Олимпијакос – Фенербахче 95:70

Данас

Химки – Уникаха        (18)

Бамберг – Уникаха     (20)

Басконија – Ц. звезда  (20.30)

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести