Јовановић: Није могло боље, златна медаља је око врата

БЕОГРАД: „Огроман успех за репрезентацију, за целу земљу, захвалила бих се свима на подршци, коју смо осетиле током целог турнира”, изјавила је европска шампионка, кошаркашица Србије Невена Јовановић.
ФИБА/КСС/Невена Јовановић
Фото: ФИБА/КСС/Невена Јовановић

"Осећај је изванредан, мислим да су кренуле да нас стижу емоције, после оноликог емотивног пражњења у четвртфиналу и полуфиналу, биле смо празних осећања, али сад смо коначно дошле себи и стичемо утисак шта смо заправо урадиле", рекла је Јовановић Танјугу.

Традиционално, шампионке Европе изашле су на балкон Старог двора, где су заједно са навијачима прославиле злато.

"Ово нам је трећи пут, осећај је изванредан. Морам да признам да сам имала позитивну трему, стварно диван осећај. Поносна сам на девојке и стручни штаб и тренере. Хвала им што су нас трпели два месеца".

Јовановић током целог првенства била је џокер српске репрезентације, када се ломило увек је била ту да да тројку или одигра добру одбрану.

"Задовољна сам, наравно. Знате како каже Марина: Увек може боље, увек може више, увек може још. И ја сам сагласна са тим. Оно што краси нашу репрезентацију јесте да увек неко други "икс фактор", то је позитивна страна овог тима. Увек нека друга играчица искочи. Овај пут сам била ја, следећи пут ће нека друга девојка. Само да смо ми добро и да смо здраво. Драго ми је да смо све здраве завршиле тешке припреме, сада да се одморимо па у нове победе".

На ЕП су отишле да бране бронзу, али су се вратиле као најбоље на Старом континенту.

"Када смо се окупљали на почетку ових припрема, циљ нам је био да идемо на медаљу. Потајно смо се надале, с обзиром на то да је лето тешко са два тешка такмичења. Није могло боље, златна медаља је око врата".

Памтиће се злато, али и прва победа против Шпаније.

"Слажем се да је та утакмица са Шпанијом преломила. Сви знају нашу историји са Шпанијом, сад смо коначно и заслужено победили и драго мије да је то било баш у Шпанији".

Кошаркашице чека кратак одмор, па припреме за Олимпијске игре, које почињу 23. јула.

"Лако сигурно није, али то је посао којим смо ми изабрале да се бавимо. Волимо када смо у репрезентацији, уживамо. Сигруно да је тешко, на тренерима је да раде свој посао, а ми да слушамо. Не сумњам да ће нас они спремити најбоље могуће", закључила је Јовановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести