КК Звезда кажњена због квара семафора и навијача

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда кажњен је данас од стране дисциплинског судије Евролиге збирном казном од 17.500 евра због пропуста у организацији утакмице 11. кола Евролиге са Валенсијом, која је одиграна прошлог четвртка године у Београду.
KK Zvezda
Фото: Dnevnik.rs

Како је саопштено на сајту клуба, дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан изрекао је ову казну због два пропуста: застој у раду семафора, који је проузроковао прекид утакмице у трајања од 57 минута током прве четвртине утакмице у износу од 15.000 евра и у бацивања кованица на терен и лименке за пиће којом је погођен један од судија по завршетку утакмице, у износу од 2.500 евра.

У образложењу казне наводи се да је КК Црвена звезда и у прошлости кажњаван због пропуста сличне природе, али је олакшавајућа околност узета у обзир да је клуб на утакмици са Валенсијом предузео све мере како би се утакмица ипак одиграла у заказаном термину.

"Придржавајући се уговора, клуб ће рефундирати казну од 15.000 евра за неисправност семафора од СЦ “Ташмајдан” који ће исти износ наплатити од испоручиоца семафора, имајући у виду да клуб, а ни СЦ “Ташмајдан” – хала “Александар Николић“ не сносе одговорност за неисправност у раду семафора који је у гарантном року од стране испоручиоца. КК Црвена звезда подсећа да је до сада, од када се такмичи у Евролиги платио на име казни, по више основа суму од преко 150.000 евра због бацања предмета у терен, закрчених пролаза, и осталих прекршаја који подлежу санкцијама дисциплинског правилника Евролиге", стоји у саопштењу клуба са Малог Калмегдана.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести