Кошаркаши Црвене звезде убедљиво победили Монако у 19. колу Евролиге

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду екипу Монака резултатом 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18) у мечу 19. кола Евролиге.
z
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Филип Петрушев са 21 поеном, док је Лука Митровић додао 15. Немања Недовић је убацио 11, а Огњен Добрић 10 поена. На терен се после опоравка од повреде вратио и Аргентинац Лука Вилдоза, који је постигао девет поена. Код гостију, једини двоцифрени је био Мајк Џејмс, који је постигао 26 поена.

"Црвено-бели" сада имају скор од 10 победа и девет пораза, док је Монако остварио 12 тријумфа и седам пораза.

Црвена звезда ће у наредном, 20. колу Евролиге 20. јануара гостовати екипи Жалгириса, док ће Монако играти са у Истанбулу са екипом Фенербахчеа.

Екипе су се на почетку меча смењивале у вођству, а домаћи су у петом минуту имали предност од 12:11. Домаћи тим од тог тренутка је заиграо ангажованије, а "црвено-бели" су ношени подршком навијача прву четвртину решили у своју корист 23:15.

Црвена звезда је наставила са добром игром и у другој четвртини, а домаћи кошаркаши су у 14. минуту повели 37:22. "Црвено-бели" су одржавали високо вођство у наставку меча, а у 17. минуту имали су предност од 18 поена (47:29). Домаћи кошаркаши су захваљујући доброј игри целог тима, а пре свега Недовића, Митровића, Вилдозе и Петрушева прво полувреме добили резултатом 54:36.

Црвена звезда је на почетку треће четвртине одржавала високу предност, али је уследио кратак пад у игри домаћег тима. Монако је то искористио и у 26. минуту смањио на 61:50. Уследила је нова серија кошаркаша Црвене звезде, који су у последњу четвртину ушли с вођством од 72:50.

"Црвено-бели" су у последњој четвртини одржавали високо вођство и заслужено су стигли до убедљиве победе.

Обрадовић: Нико није чуо моју страну приче, хвала навијачима Звезде на дочеку

Тренер кошаркаша Монака Саша Обрадовић изјавио је вечерас да је незадовољан игром свог тима на мечу 19. кола Евролиге против Црвене звезде.

Морали смо боље да играмо у овој емотивној дворани пред најбољим навијачима у Европи. Нисмо имали никакву контролу. На моменте је деловало да имамо какву-такву контролу, али није било тако, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре после меча.

Он је признао да Монако вечерас није био на нивоу.

Данас се видело да и нисмо баш најдомантнији играчи. Показала нам је Звезда, као и Партизан, да су доминантнији, кроз неке играче имају више талента. Са друге стране, рекао бих велико срце, доста утакмица смо добили у последњој четвртини, а данас нисмо били на нивоу. Енергију и физикалност коју смо имали против Олимпијакоса, сада нисмо имали, рекао је Обрадовић.


Ивановић: Сутра слободан дан

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је да ће играчи "црвено-белих" сутра имати слободан после убедљиве победе над Монаком.

Ивановић је истакао да је Звезда физички била одлична и контролисала утакмицу. Он је потом истакао да је тренер Монака Саша Обрадовић све битно рекао на конференцији за новинаре после меча.

'Саша, хвала ти, ти си одрадио конференцију и за мене'. То сам му рекао малопре. Анализирао је утакмицу и све битно рекао, рекао је Ивановић и додао да је све у реду са Немањом Недовић, који је у једном тренутку затражио измену.

Тренер Црвене звездe је био задовољан повратком Луде Вилдозе на терен. Најефикаснији у екипи "црвено-белих" у вечерашњем мечу био је Филип Петрушев, који је постигао 21 поен.

Петрушев је направио добру статистику, али је играо лоше. Не бих детаљније о томе. Шта сам рекао играчима после меча? Да после ове утакмице сутра имају слободан дан, закључио је Ивановић.


Тренер Монака је истакао да је кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић направио разлику на терену.

И када преноси лопту, он је брз и ту сам опрезан. Као и Лука Вилдоза. Нама је већи проблем био његов излазак из блокова, можда је ту могло да се реагује, али обзиром на концентрацију и енергију коју смо имали, тешко би то ишло. Чак је неком пало на памет да играмо зону, али и за то је потребно имати енергију, додао је Обрадовић.

Он је признао да се његов тим доста потрошио пре два дана на мечу 18. кола Евролиге против Олимпијакоса.

Та енергија, која је 'потрошена', коштала је вечерас, јер нисмо почели добро. Одмах смо дали шансу, а 75 одсто смо добили из рекета, и то не сме да се дешава ни у јуниорима, а камоли о екипи која би да иде у плеј-оф Евролиге. Добићемо још два играча која се враћају и са још једним екстра играчем споља је другачији терен, а добићемо и још једног играча који је у најави, навео је тренер Монака.

Обрадовић је уочи меча клекнуо на центар терена и пољубио је грб Црвене звезде, а домаћи навијачи су овај потез поздравили аплаузима. Навијачи Црвене звезде су прошле године звиждали Обрадовићу због тога што је тужио клуб.

Имали смо у прошлости неких несугласица, али сада је све то решено. Што се мене тиче, све је било увек отворено. Нико није чуо моју причу, али сам из ове фамилије, поникао сам овде и сваки степеник познајем у Црвеној звезди, када сам освајао све са Нешом Илићем и другима. Велики труд је остварен да би Звезда била ово. У последњих неолико година је један од бољих тимова у Европи. Јесте било емоција, хвала им на том дочеку. Драго ми је да сам се, на неки начин, вратио у фамилију, додао је тренер Монака.

На питање новинара да ли испричао своју страну приче, тренер Монака је одговорио:

„Не можете да чујете. Само ћу да кажем: Бонуси за Куп, то нема везе са животом. Сви људи овде знају какав сам човек. Не могу да будем другачији. Што бих ја причао, негде се то десило унутра и зашто би то некога требало да занима".

Навијачи Звезде су пре недељу дана аплаудирали тренеру Монака.

Најсрећнији сам на свету. Однос је 60:40, а и једна и друга страна ми је аплаудирала. Нема срећнијег од мене, рекао је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести