Кошаркашице против Кореје за пласман у четвртфинале ОИ

Женска кошаркашка репрезентација Србије сутра од 14 сати по нашем времену игра последњу утакмицу групне фазе турнира на Олимпијским играма против Кореје.
srbija
Фото: KSS

Кореја је у прва два кола доживела поразе од Шпаније и Канаде.

"Очекујем прилично тешку утакмицу, јер ће нам бити први пут после доста времена да играмо против неке азијске екипе које играју, за нас, атипичну кошарку. Њихов менталитет је такав да никад не одустају и играју високим интензитетом свих 40 минута. Нама треба победа и пре свега добра утакмица како бисмо се дигле и са што бољим осећајем ушле у четвртфинале", реклa је кошаркашица Соња Васић за сајт КСС.

Српске кошаркашице у првом колу победиле су Канаду, а у другом колу доживеле су пораз од Шпаније.

"Биће то изузетно битна утакмица за нас. Треба нам победа и чврсто верујемо да до ње можемо доћи. Сигурно неће бити ни мало лако. Кореја као и остале азијске репрезентације има специфичан стил. Играју брзу кошарку, у истом ритму цео меч без одустајања. На нама је да речи пренесемо у дела, да се тактички најбоље могуће спремимо за њих, али пре свега да енергетски будемо на нашем нивоу, играмо једна за другу и свим срцем бранимо дрес Србије", закључила је Маја Шкорић.

У другом дуелу у групи А, сутра од 3.00 ујутро, састају се Канада и Шпанија.

Пласман у четвртфинале обезбедиће по две првопласиране екипе из све три групе, као и два боља трећепласирана тима.

Србија је на претходним играма у Рију освојила бронзану медаљу, а пре месец дана је на Европском првенству у Шпанији вратила титулу шампиона Европе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести