Кошаркашице Србије победиле Аустралију за пласман на СП

БЕОГРАД: Кошаракшице Србије пласирале су се на Светско превенство, пошто су вечерас у другом колу квалификација за шампионат света победила Аустралију 78:71 у хали спортова "Ранко Жеравица".
k
Фото: kss.rs

Србија је после победе против Кореје у првом колу победила и домаћина наредног СП и изборила визу за Сиднеј.

Изабранице Марине Маљковић водиле су велику борбу са актуелним вицешампионкама света, после првих 10 минута имале предност од четири поена, а и у наставку меча су биле достојан ривал, али су на полувреме отишле са два поена заостака.

Актуелне шампионке Европе парирале су грубим Аустралијанкама током целе треће деонице, али је гостујући тим ипак у одлучујући део ушао резултатом 56:53.

Да се неће лако предати пред домаћом публиком, Србија је показала пожртвованом игром, када је на четири и по минута пре краја поенима Андерсон дошла у вођство 63:62.

Одлично су се браниле, да би Ногић са три слободна бацања повећала на 65:62, а Цађом тројком и Андерсон донеле највећу предност од плус осам (70:62) на минут и 50 секунди до краја дуела.

Ношене подршком навијача сачувале су предност и на крају славиле 78:71 и обезбедиле пласман на Светско првенство у Аустралији.

Србија сутра од 21 сат игра против Бразила у мечу који неће имати резултатски значај.

Маљковић: Српска женска кошарка има будућност

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић честитала је екипи на пласману на Светско првенство у Аустралији.

Још једном честитам кошаркашицама што су у овако тешком тренутку показале шта могу да ураде са милион проблема. Без Невене Јовановић, Драгане Станковић, против Аустралије која је толико доминантна... Ако смо све то пребродили и отишли на СП показале су да сам у праву и да ова екипа може, рекла је Маљковић после меча.

Она је рекла да је препоносна на храброст кошаркашица и што тако играју са оваквим противницима.

Оне на то нису навикле. Српска женска кошарка има будућност. Њима предстоји васпитање на лето, али оно што је важно је да смо ишли у правцу да се спремамо за нешто. Лепше је да васпитање прође у припреми за Светско првенство које ће бити огромно искуство за њих, него да без повода тренирамо, рекла је Маљковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести