Кошаркашице Србије: Поносне смо, али има још да се игра и осваја

ВАЛЕНСИЈА: Кошарашице Србије после освојеног злата на Европском првенству захвалиле су свима на подршци.
Фонет/ФИБА/Српкиње на крову Европе
Фото: Фонет/ФИБА/Српкиње на крову Европе

"Утакмица је била одлична, од почетка смо показали да смо дошли да узмемо злато и да нема начина да се игра са Србијом. Свих 12 је дало свој део да освојимо ово злато и сад идемо да прославимо", рекла је капитенка Јелена Брукс за РТС после меча.

Невена Јовановић истакала је да још увек нису свесне да су шампионке и захвалила се свима на подршци, је изјавила је поносна све девојке.

Саша Чађо и Ана Дабовић изјавиле су да су поносне на цео тим.

"Враћамо злато у Београд, хвала свима на подршци", рекла је Дабовић.

Најмлађа у тиму Анђела Дугалић каже да је поносна на екипу, коју "воли до Бога", док је Маша Јанковић навела да јој је ово најсрећнији дан у животу.

Маја Шорић рекла је да је медаља освојена за целу Србију, али и за кошаркшице које нису биле међу 12 на ЕП.

"Хвала што сте били уз нас, радујете се вечерас. Поздрав за све девоје које су биле са нам од почетка припрема, волим вас", поручила ШКорић.

Надам се да сте сви поносни на нас, као што сам ја поносна на овај тим, рекла је Александра Црвендакић.

Тина Крајишник дочекала је прву медаљу у националном дресу и то највреднију - златну.

"Хвала на феноменалној подршци коју смо осетили овде, желим да сви заједно прославимо у Београду повратак велике титуле. Лично бих изразила велики понос што сам коначно са овим девојкама успела да освојим медаљу. Све ове године сам их бодрила и чекала сам прилику да заиграм за национални тим и да допринесем овом великом успеху", рекла је Крајишник.

МВП Европског првенства Соња Васић каже да још није готово и да предстоје нови изазови.

"Хвала ти Србијо на прилици да те представљамо по свету. Хвала мојим саиграчицама, стручном штабу и свакој девојци која је била уз нас од првог дана и слала подршку током ЕП. Ово је за све вас, али нисмо још готове, има још много током лета да се ради и осваја", река је Васић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести