Кошаркашице Војводине 021 квалитетом и младошћу против пехова

За кошаркашице Војводине 021 ова сезоне је по много чему специфична: оформљен је квалитетан тим, спој младости и искуства, Град Нови Сад је стао иза клуба дајући му велики ветар у леђа, али са друге стране број пехова је готово невероватан.
с
Фото: Приватна архива

После уобичајених, ситнијих повреда и болести које вероватно прате већину екипа, јесенас се у кратком периоду од коронавируса разболело седам играчица и два члана стручног штаба. Озбиљнијих последица, срећом, није било, али то је и те како оставило трага на физичкој спреми, самим тим и форми екипе. Онда је дошао невероватан меч у Београду од 17. децембра лане, на ком су се теже повредиле две играчице из прве петорке – Лара Радуловић и Ана Илић. Њих две су недавно оперисале предње укрштене лигаменте колена, а опоравак је кренуо у добром правцу. 

- Девојке се добро осећају, већ од недеље скидају конце и кренуће у процес рехабилитације – каже тренер Војводине 021 Александар Јовановић.

– Нажалост, за њих је ова сезона одавно завршена, али ако све буде у реду, очекујем да нам се прикључе већ у септембу, у оквиру припрема за наредну првенствену трку.

Фото: Приватна архива

Иако су повреде две поменуте играчице ослабиле екипу, црвено – беле девојке су наставиле да ређају победе. Ове сезоне, у првенственим дуелима и националном Купу, Војводина је добила све мечеве са Партизаном, побеђени су Арт баскет и после много година званични шампион – Црвена звезда у Београду. Новосађанке и даље држе трећу позицију у Првој лиги Србије и пласирале су се на завршни турнир Купа „Милан Цига Васојевић“.  

- Имамо добре играчице које су и сјајне личности,  раде, труде се и коректно се понашају, те врло посвећен и вредан стручни штаб, који води рачуна о свим селекцијама. И поред пехова који су нас сналазили и које тренутно имамо, не одричемо се борбе за трофеје – каже Јовановић.


Вечерас у Петроварадину Војводина и Звезда деле мегдан

Кошаркашице Војводине 021 данас (18.05) у Петроварадину дочекују шампиона Црвену звезду у заосталој утакмици 19. кола Прве лиге. Новосађанке су већ тријумфовале над црвено-белима у претходном делу сезоне у Београду, а сада ће то покушати да ураде и на домаћем паркету.

- Ако смо их победили у последње две званичне утакмице, зашто то не бисмо могли и трећи пут на нашем терену? Рекао бих да су шансе 50-50. Звезда увек иде на победу, али исто тако и Војводина, барем док сам ја ту. Обе екипе су у самом врху лиге годинма уназад, тако да очекујем једну занимљиву утакмицу – рекао је тренер Воше Александар Јовановић.     

С. Ру.


А пеховима као да нема краја. Зорана Тодоровић, борбени бек, недавно је зарадила велику посекотину на шаци када јој је, перући чашу, она пукла у рукама! И она је ван тренажног процеса и у данашњем мечу против Звезде Јовановић на њу не може да рачуна. Нажалост, вероватно и на плејмејкера Катарину Јаковљевић, која има проблема са скочним зглобом...

- Имамо талентоване девојке рођене 2005. године. Три играчице редовно наступају за први тим: Милица Селаковић, Јелена Грујић и Бојана Живковић. Уколико Јаковљевићева не буде спремна, у тиму ће бити још једна шеснаестогодишњакиња – најавио је Јовановић.       

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести