Кошаркашки камп у Београду: Стижу Дивац, Јокић, Попович

БЕОГРАД: Камп "Кошарка без граница", у организацији НБА, ФИБА и Кошаркашког савеза Србије, одржаће се у Београду у августу и окупиће бројне светске асове као што су Немања Бјелица, Богдан Богдановић, Гери Харис, Никола Јокић, Френк Камински, Владе Дивац и Предраг Стојаковић.
1
Фото: Tanjug

Србија ће у спортској хали Жарково бити домаћин 17. издања "БЊБ Еуропе" од 15. до 18. августа, где ће моћи да се представе најбољи млади кошаркаши, а НБА и ФИБА први пут примеће програм за глобални развој кошарке са циљем да додатно популаризује тај спорт на нашим просторима.

Учесници кампа "БЊБ Еуропе 2018" су талентовани играчи узраста до 17 година из целе Европе, који ће добити могућност да уче од легендарних играча и тренера из НБА и ФИБА, као и да се такмиче против најперспективнијих вршњака из региона.

Долазак су потврдили и НБА тренери Попај Џонс (Индијана), Грег Попович (Сан Антонио) и Жак Вон (Бруклин), док ће Марин Седлачек и председник Светске асоцијације кошаркашких тренера и Патрик Хант бити у улози директора кампа.

НБА и ФИБА организовали су 54 кампа у 34 града, односно 27 земаља на шест континената.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести