Милош Исаков Ковачевић нови тренер новосадских црвено-белих кошаркаша

У кошарци широм света тренутно је много непознаница: не зна се да ли ће и када првенства бити настављена, неизвесна је судбина наставка Евролиге и Еврокупа, траже се што безболнија решења... 
Ф. Бакић/Пред новим изазовом: Александар Караћ, Александар Гак и Милош Исаков Ковачевић
Фото: Ф. Бакић/Пред новим изазовом: Александар Караћ, Александар Гак и Милош Исаков Ковачевић

Тако је и у домаћим лигама, али једна ствар је прилично извесна: први тренер кошаркаша Војводине наредне сезоне биће Новосађанин Милош Исаков Ковачевић. Млади тренер није познат широј јавности, али сви који су иоле упућенији у рад, енергију и посвећеност младог стручњака предвиђају му високе домете.

Наредног месеца Милош ће напунити 31 годину. Због повреде је рано напустио кошаркашку каријеру и посветио се студијама медицине. Непосредно пред стицање лекарске дипломе, пре пет година, на позив пријатеља сео је на клупу ветерничке Младости, коју је увео из регионалне у Српску лигу, а потом у том рангу два пута освојио друго место. Велика страст за игром под обручима, знање и разумевање игре нису остали незапажени. Био је помоћник Слободана Клипе у млађим репрезентативним селекцијама Србије (У17 и У18), а минуле сезоне радио је као помоћни тренер у Војводини, задужен за скаутинг противника и индивидуални рад с бековима. До потписа уговора са црвено - белима деле га формалности, те је већ кренуо да ради с младим играчима.


Сања хук на Спенсу

Свестан је нови тренер црвено - белих да до Војводине, која ће бити моћан клуб, чије ће игре у Новом Саду пратити велики број гледалаца, води дуг и трновит пут. Такав однос код пробирљиве новосадске публике треба дебело заслужити.

- Сањам да чујем хук на Спенсу, и то такав да се од њега не чује шкрипа патика. Дуго га није било. Пробаћемо да га заслужимо борбеном, модерном и за гледање лепом кошарком - прижељкује Милош.


- Прихватио сам позив да седнем на клупу црвено - белих, то је велики изазов за мене – каже Милош Исаков Ковачевић. – Тренутно има много непознаница, а највећа међу њима је у којој ће лиги Војводина следеће сезоне наступати. Чекамо дефинитивну одлуку о томе, јер од ње ће зависити и формирање екипе. Играчи су имали предугу паузу због пандемије, те је корисно да се полако враћају у тренажни процес. Најважније је да се нико не повреди. Једном дневно радимо с младим каошаркашима и онима који су ту на проби, како бисмо увидели њихове могућности, како бисмо на лето, када почну припреме за наредну сезону, имали слику о томе на кога можемо да рачунамо.

Пандемија је спречила Исакова да дипломира на тренерској школи и стекне црвену лиценцу, али и ту формалност ће завршити већ следећег месеца. Иако у овом тренутку не зна с којом екипом ће располагати и у ком рангу ће Војводина играти, има визију како би тим  у будућности требао да изгледа.

Фото: Милош Исаков Ковачевић на тренингу КК Војводине/Ф. Бакић

- Желим да окупим групу момака који пре свега имају људске квалитете, потом и кошаркашке. Желим играче који воле да раде и желе да напредују, побеђују, који ће на Спенс долазити са емоцијама. Волео бих да цео клуб функционише као породица, да млади играчи попут Агоча, Бањца и Кумовића стасавају и напредују уз Крсту Бјелицу, као и Андрију Симовића, који је моја велика жеља, уколико то буде реална опција – каже Милош.

Иако му се  у руке ставља „врућ кромпир“ (Војводина је минуле сезоне била последња у КЛС и виђена је у Другој лиги), спреман је да преузме одговорност за игру и резултате. У томе ће му помагати Мирослав Мута Николић као ментор и саветник, а управо је искусни тренер у Милошу увидео тренерски потенцијал. Клуб је договорио сарадњу са ДИФ-ом, као и професором Марком Стојановићем, који жели да подржи нови стручни штаб Војводине. Нова, млада екипа на клупи и на терену, предвођена др Исаковим, пробаће, уз велико бреме одговорности, да поведе Вошу ка резултатском оздрављењу.       

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести