Мута Николић нови тренер КК Војводина

Прослављени српски стручњак Мирослав Мута Николић наредне сезоне биће први тренер кошаркаша новосадске Војводине. Николић је уговор са Војводином потписао пре него што је потврђено да је ковид позитиван.
Miroslav Nikolic/Fonet
Фото: FoNet

Први Николићев помоћник биће млади, перспективни тренер Милош Исаков Ковачевић (31), одлучило је руководство цр­ве­но-белих. Подсећања ради, Ми­рослав Николић је минуле сезоне обављао улогу шефа стручног штаба КК Војводина, а екипу је

на утакмицама водио тадашњи први тренер Филип Соцек. Сада ће искусни ко­шаркашки вук имати директну одговорност за игру и резултате, а помагаће

му Исаков, који ће активно учествовати у тренажном процесу екипе.

Клуб је на путу финансијског опоравка, али и свеобухватног. После минуле, турбулентне сезоне, у којој је клуб био притиснут финансијским мукама (ауто­матски су повлачиле и многе друге тешкоће), назиру се бољи дани за црвено-беле. Одлуком о проширењу лиге Војводина је остала у Кошаркашкој лиги Србије, а за наредну сезону амбиције досежу високо.

– У стручни штаб имамо пуно поверење, а желимо да створимо квалитетан тим који ће бити међу водећим у КЛС, кон­кретно међу три првопласиране екипе које ће формирати Суперлигу – каже директор КК Војводина Владимир Шишка. – Мислим да смо на добром путу, али за то је потребно да се поклопе три фактора. Први је да Град Нови Сад настави да помаже клуб, други да наш председник Богдан Кузмановић и даље ради на финансијском стабилизовању клуба, мада то умногоме зависи од стања у привреди и пословању потенцијалних спонзора, а трећи фактор нико не може да предвиди, а то је како ће се кретати пандемија коронавируса – рекао је Шишка.

                Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести