Ово нико не жели да чује: Србија БЕЗ ЈОКИЋА на СП? Пешић у понедељак саопштава КОНАЧАН СПИСАК

БЕОГРАД: Како сазнаје "Моцарт спорт", српски кошаркаш Никола Јокић је обавестио селектора Светислава Пешића и људе из Савеза да дефинитивно неће играти на Светском првенству у Јапану, Индонезији и Филипинима.
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/David J. Phillip)

Селектор Орлова је чекао до последњег момента освајача НБА титуле са Денвер Нагетсима, надајући се да ће му се након одмора од напорне сезоне ставити на располагање пред Муднобаскет, али то нажалост није био случај.

Према писању поменутог извора, данима су челници КСС и селектор Пешић покушавали да убеде МВП-а финала најјаче кошаркашке лиге света да обуче национални дрес, чак је у преговоре био укључен и нови капитен Богдан Богдановић, али су на крају дочекали Николин негативан одговор.


Селектор Пешић саопштава списак за Светско првенство у понедељак у 16 часова

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић саопштиће у понедељак у 16 часова списак играча на које ће рачунати за Светско првенство, саопштио је Кошаркашки савез Србије (КСС).

Савез је саопштио да је у понедељак за 16 часова заказана конференција за медије на којој ће се, уз селектора, медијима обратити и нови капитен "орлова" Богдан Богдановић и председник КСС Предраг Даниловић.

Поједини медији су данас објавили информације да се на Пешићевом списку неће наћи Никола Јокић, Василије Мицић и Никола Калинић, али ће све дефинитивно бити познато кад селектор објави списак играча на које рачуна за Светско првенство које почиње 25. августа.


Ако се зна да је Никола Калинић већ отпао са списка за Мундобаскет, а врло је могућ изостанак и Василија Мицића, Србија би на наредном планетарном шампионату могла бити озбиљно ослабљена.

Јокић је био члан репрезентација на претходном Евробаскету, када је Србија изненађујуће заустављена од Италије у четвртфиналу. Такође је одиграо и две квалификационе утакмице у ФИБА прозорима, у којима је Србија савладала Турску у Истанбулу, односно Грчку у Београду.

Моцарт спорт

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести