ПАНТЕР ДОМИНИРАО: Кошаркаши Партизана сигурно победили Жалгирис у Каунасу

Кошаркаши Партизана победили су на гостовању екипу Жалгириса са 93:85 (29:21, 29:23, 18:20, 17:21), у утакмици 14. кола Евролиге.
s
Фото: EuroLeague

Најбољи у саставу "црно-белих" био је Кевин Пантер са 22 поена, док је Пи Џеј Доужер додао 16 поена, седам скокова и четири асистенције.

У екипи Жалгириса истакао се Кенан Еванс са 30 поена, два скока и четири асистенције.

Гости су боље отворили меч, имали су серију 10-0 којом су потом наметнули свој ритам. Кошаркаши Жалгириса су се определили да у нападу шутирају за три поена, што је на моменте доносило резултат. Пантер и Ледеј су својим поенима одржавали предност Партизана на бар осам поена.

У другој деоници споља линија Партизана заиграла је још боље, поготово Доужер који је са полудистанце долазио до лаких поена. Гости су се са друге стране мучили у одбрани и због тога нису дуго држали предност од 16 поена.

Опет су се домаћи кошаркаши у једном тренутку вратили у меч тројкама, али у одбрани су били неорганизовани што су гости кажњавали. Пантер и Доужер су тада били најефикаснији у тиму Партизана.

Током треће четвртине Жалгирис је серијом 9-0 успео да се опет врати у меч. Партизан се мучио са организацијом напада, поготово кроз транзицију. На другој страни домаћи играчи су везали више поена са линије за три поена и тако дошли на заостатак од само шест поена.

"Црно-бели" су ипак преко рекета и контри успевали да дођу да преко потребних поена и тако врате осетну предност.

У последњој деоници "црно-бели" су потпуно контролисали скок на оба краја терена, док су у нападу били ефикасни као и током друге четвртине. Домаћи тим је покушавао са шутем за три поена, али ослањање само на тај аспект игре, није помогло Жалгирису.

Жалгирис - Партизан 85:93 (21:29, 23:29, 20:18, 21:17)

КАУНАС: Хала Жалгирио Арена. Судије: Саша Пукл, Емилио Перес, Ник ван ден Броек

ЖАЛГИРИС: Еванс 33, Хејс 6, Гиедраитис 5, Шмиц 18, Бирутис 3, Холинс 3, Самнер 2, Бутка, Димша 11, Лавриновичијус 4, Улановас.

ПАРТИЗАН: Вукчевић 4, Ледеј 13, Дрезгић, Копривица 3, Пантер 22, Смаилагић 7, Јарамаз, Нанели 14, Анђушић, Доужер 16, Понитка 2, Кабокло 12.

Обрадовић: Поносан сам како смо играли против Жалгириса

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је, после победе над Жалгирисом у гостима, да је поносан на своје играче и на њихову игру.

- Дошли смо овде са доста проблема, у Београду на последњем тренингу смо имали девет играча. Жалгирис се такође спремао са доста проблема, наш медицински тим је вредно радио и помогли су тиму да дође до важне победе. Као и Жалгирис смо били без три играча, али ово је Евролига, дешава се то током сезоне и никоме није лако. Верујем да смо играли добро, победили смо тим који играју одличну кошарку, заиста поштујем како они играју, јер тренер захтева јасне идеје у нападу и одбрани - рекао је Обрадовић и додао:

- Јасно је било да морамо да задржимо концентрацију, да ће Жалгирис заиграти агресивније и пришли су на шест разлике, али добро смо реаговали, направили 8:0 и диктирали темпо. Свака част мојим играчима, овде је увек лепа атмосфера, верујем да играчи уживају у томе и наравно свака част Жалгирису.

Обрадовић је посебено изнео похвале на рачун Кевина Пантера и Пи Џеја Доужера, који су предњачили у црно-белом тиму.

- Имате право, у другом полувремену сам им рекао да морају мало да одморе, рекао сам Кевину да у четвртој четвртини после два минута морам да га одморим. Њих напор је био невероватан, одиграли су перфектне утакмице. Говоримо о два момка са невероватним карактером и дали су све од себе данас - рекао је Обрадовић.

Тренер кошакаша Партизана Жејко Обрадовић добио је питање од смени Димитриса Итудиса на клупи Фенербахчеа. Обрадовић и Итудис су годинама сарађивали у Панатинаикосу, кумови су и пријатељи, а Грк је у среду званично добио отказ у турском великану. На његвоо место већ је именован Шарунас Јасикевичиус.

- Немам реакцију, јер се то данас десило. Причао сам са Димитрисом, имам однос са њим, жао ми је што је у таквој ситуацији. Видећу са Шарасом како је, причаћемо сутра, знате какав однос имам са њим. То је живот тренера, неко оде, неко дође, срећно њему... Надам се да ће Итудис на прави начин искористити ово време и уживати, јер наш живот ако ми верујете не постоји. Само путујемо, тренирамо, играмо и то је то. Надам се да људи који нас гледају. Вечерас се враћамо и сутра у 12.00 ујутру имамо тренинг. У суботу играмо важну утакмицу са Будућношћу у нашој лиги. Зато кажем да се надам да ће Димитрис уживати у животу сада мало - рекао је Обрадовић.

Капитен Партизана Кевин Пантер казао је да је екипа нашла начин да игра мирно у пресудним моментима.

- Били смо смирени свих 40 минута, били смо мирни када су се приближили. То је начин на који треба да наставимо да играмо - закључио је Пантер.

Пи Џеј Доужер поново је имао одличну ролу са 16 поена.

- Када побеђујете, енергија је добра. Све је добро, пробаћемо да наставим у истом ритму - рекао је.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0802
Најновије вести