ПАРТИЗАН УДАРИО ЈАКО, РЕАЛ ЈОШ ЈАЧЕ "Парни ваљак" ипак посустао

Кошаркаши Партизана поражени од Реал Мадрида са 88:76 у 31. колу Евролиге.
KK Partizan
Фото: KK Partizan

Слично претходне две утакмице, Партизан је сусрет отворио са Бруном Кабоклом и Френком Каминским на центру и поново је то дало одређени ефекат. Врхунски су црно-бели изгледали у одбрани, али на другој страни паркета то нису успели да наплате, пошто је ривал био једнако квалитетан на тој страни паркета. Било је и до нападачке продукције и једних и других, која је било незапамћено неефикасна, па се први квартал завршио са 13:13 после изузетно тешке тројке Марија Хезоње.

Домаћи састав изгледао је за нијансу боље, а Камински је дао велики допринос томе. Центар “парног ваљка” доминирао је у нападу, како у рекету, тако и ван њега и био је покретачка снага Партизана у том периоду. Потом је иницијативу преузео Џејмс Нанели, двоцифрен већ до краја првог полувремена, али је на велики одмор задовољнији ишао Реал Мадрид. Пет поена предности имали су црно-бели, да би бранилац шампионске титуле преко тешких шутева дошао до даха.

Равноправно се играло и у трећем делу сусрета. Камински је наставио са бравурама и упркос томе што је чинио велику штету Таваресу, Ћус Матео није свог центра изводио из игре. Много тога доброг било је нападачки код Партизана, али је одбрана на крају попустила. Другим речима, Хезоња је био превише квалитетан . Из веома тешких позиција сламао је отпор супарника, када се чинило да би црно-бели могли да озбиљно закомпликују утакмицу, серијом 16:0 коју је иницирао хрватски кошаркаш, Реал Мадрид отишао је на плус 14 за тили час. 

То је било пресудно да црно-бели славе.

Најефикаснији код победника био је Хезоња са 25 поена, док је Партизан предводио Камински са 19 поена.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести