Шакота: Респект за Панатинаикос, имају одличан тим

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота изјавио је да поштује екипу Панатинаикоса и да ће црвено-бели имати тежак задатак у мечу 23. кола Евролиге.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Већ смо рекли да су нам утакмице и то евролигашке у врло згуснутом календару, али смо претходних дана дали велики значај дербију, који је такмичарски имао прироритет и био врло важан за нас. Велики респект екипи Панатинаикоса, одличан тим. У улози фаворита су и са врхунским тренером на клупи. Панатинаикос у свом саставу има класне играче, уосталом тај тим је прављен да направи резултат, да стигне далеко у Евролиги. Са друге стране, ми хоћемо да одиграмо лепу утакмицу, свакако борбенију од првог полувремена са Ефесом и на нивоу онога што смо играли у другом делу те утакмице", рекао је Шакота за клупскиу сајт.

Црвено-бели су у лошој серији од четири узастопна пораза у елитном такмичењу, а сусрет са грчким тимом дочекују два два дана после победе против Партизана у вечитом дербију у АБА лиги.

Кошаркаш Марко Јагодић Куриџа истиче да је рецепт за овај сусрет једноставан.

"Немамо много времена да се спремимо за меч са Панатинаикосом, изванредним тимом који има велике амбиције у Евролиги. Рецепт је једноставан, морамо да одиграмо борбено, чврсто и са пуно енергије као што смо одиграли друго полувреме са Ефесом и дерби са Партизаном. Неће бити лако, имају пуно квалитетних играча, одлицног тренера", рекао је Куриџа, који је позвао навијаче да их подрже да у овој утакмиц у којој желе да дођу до тријумфа.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Панатинаикоса игра се у среду у Штарк арени од 19 сати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести