Скакачки учинак кошаркаша Војводине у фокусу

Кошаркаши Војводине повезали су две узастопне утакмице са идентичним, готово нестварним скакачким учинком, летећи „небу под облаке“. Наиме, у Крагујевцу против Радничког, те минулог викенда против краљевачке Слоге, црвено – бели су имали по 59 скокова, од тога 28 у нападу, што је својеврстан куриозитет.
Nikola Silađi ima odličan učinak  Foto:Dnevnik.rs/ F. Bakić
Фото: Никола Силађи има одличан учинак  Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

Посебно импонује број ухваћених лопти под противничким обручем, што је изабраницима тренера Филипа Соцека омогућило значајно већи број напада у односу на ривале. Нажалост симпатизера новосадског тима, у Крагујевцу је противник боље шутирао, а Воша промашила чак 14 слободних бацања, па су црвено – бели поражени, док у утакмици са Краљевчанима на Спенсу ривалу није било спаса, побеђен је са 30 поена разлике (107:77).

„Када се види број скокова у нападу, то показује какав вољни моменат је имала екипа“, каже тренер Соцек.“У утакмици са Слогом од својих играча тражио сам само једно – да имају прави однос према игри. Они су то и урадили и резултат је стигао. Ми смо екипа која никада не калкулише, а потврђује се оно што сам истицао од почетка сезоне, да је тим , како време пролази, све бољи, играчи кроз рад напредују.“

Напредак је свакако видљив у скакачком погледу, јер уписати 118 скокова у два меча, без обзира што се играло са екипама са зачеља табеле, није ни мало лако. Посебно упада у очи број ухваћених лопти у нападу (56)  у два поменута меча. Но, од почетка сезоне овај сегтмент је један од адута Новосађана, с обзиром да  у просеку са 40 скокова по утакмици заузимају четврту позицију међу тимовима КЛС,  док су са 13,5 офанзивних скокова на врху. Најбољи скакачки учинак у екипи има Дејан Јањић (6,8 по мечу), уједно и њајбољи стрелац лиге, а у овом сегменту игре врло добар је и крилни центар Никола Силађи, који је тим појачао у другом делу сезоне. Он у последње три утакмице имао просек од 11 скокова.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести