Скупштина КСВ: Прекид свих такмичења, подршка Даниловићу

Кошаркашки савез Војводине (КСВ) потврдио је на редовној Годишњој скупштини одлуку, која је раније донета електронским путем о прекиду свих такмичења.
С. Рудакијевић/Даниловић отпочео кампању за нови мандат у Новом Саду
Фото: С. Рудакијевић/Даниловић отпочео кампању за нови мандат у Новом Саду

Стање на табелама ће остати какво јесте, што значи да су прваци проглашени. Једини изузетак је Кошаркашка лига Србије (КЛС), која је одлучила да такмичење прекине без проглашења победника. Донета је и одлука о проширењу лига наредне сезоне, што значи да ће Војводина остати у КЛС.

Скупштини је присуствовао и председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Саша Даниловић, кога је КСВ подржао у кампањи за нови мандат.

- Он је савез, који је био пољуљан, вратио на ноге и разрешио све дугове ранијих руководстава. Ова година је требало да буде круна његовог мандата са Олимпијским играма, где бисмо имали мушку, женску и три на три репрезентацију, али је то на жалост одложено. Сматрамо да тренутно не постоји особа, која би могла да буде противкандидат једном Саши Даниловићу – рекао је Бранко Лозанов из КСВ.

Даниловић је, као и пре четири године, кампању почео у Новом Саду.

- Можемо да кажемо да је овим кампања почела, с обзиром на то да је изборна година. Током овог мандата смо обилазили целу земљу, тако ћемо наставити и даље. Савез ради пуном паром, нисмо престајали ни током пандемије. Све активности су на жалост одложене, али с друге стране отвара се простор за припрему за следећу сезону и промоцију младих играча. Женска селекција ће се окупити, почеће са тренинзима. Сматрам да је много битно да као група буду заједно. Такође и мушка репрезентација ће се окупити 22. јула на Копаонику, пре свега ради дружења, али и због припрема – изјавио је Даниловић.

Текст и фото: С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести