Соња Васић: Велика је част што ћу носити заставу Србије

БЕОГРАД: Велика је част што ћу носити заставу Србије на отварању Олимпијских игара у Токију, о томе ни као дете нисам сањала, јер ми је деловало недостижно, изјавила је кошаркашица Соња Васић.
sonja vasic
Фото: Танјуг/видео

Председница Спортске комисије ОКС Милица Мандић обавестила је чланове ИО ОКС на данашњој седници о предлогу за носиоце заставе Републике Србије на церемонији отварања ОИ у Токију. Након што је Међународни олимпијски комитет дао могућност националним олимпијским комитетима  да на Играма у Токију државну заставу по први пут носе мушки и женски спортиста, изгласана су два представника која ће носити заставу Републике Србије на свечаној церемонији отварања Игара у Токију.

Чланови ИО прихватили су предлог Спортске комисије ОКС да носиоци заставе Републике Србије на церемонији отварања буду ватерполиста Филип Филиповић, актуелни олимпијски првак са репрезентацијом Србије, као и Соња Васић, освајачица бронзане медаље у Рију 2016. године и европске титуле са женском кошаркашком репрезентацијом на недавно завршеном првенству, на којем је изабрана и за најкорисниију играчицу.

"Искрено, и даље сам мало у шоку и делује ми нестварно. Звучи као клише, али ово је велика част. О томе ни као дете нисам сањала, јер ми је деловало недостижно. Предводити дефиле наших најбољих спортиста, уз Филипа, који је легенда нашег спорта... Надам се да ћу и на отварању и на самим Олимпијским играма наставити да презентујем Србију чистог срца и давањем свог максимума", рекла је Васић Танјугу.

Шампионки Европе, најкориснијој играчици (МВП) и чланици идеалне петорке недавно завршеног Евробаскета, Олимпијске игре биће последње такмичење у каријери.

Васић је још у марту најавила да ће се од кошарке опростити у Јапану.

"Када носис заставу, носиш и неко бреме и осећај да онда још више треба да се даш и да земљу представљаш на најбољи начин. Све што проживљавам овог лета на својим последњим наступима за репрезентацију, од Европског првенства, избором за барјактара, делује ми нереално... Мало ме је страх да ћу се у једном тренутку пробудти из сна или да ће се десити нешто што ће нарушити све ово. Мотива ми сигурно не мањка. На ЕП смо виделе да ова екипа може далеко да догура и да постиже велики успех. Покушаћемо да се консолидујемо после ЕП, па да на ОИ покушамо одбранимо бар бронзану медаљу", закључила је Васић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести