Српкиње сутра против Шведске у четвртфиналу ЕП: Медаља је увек циљ

После групне фазе која је одиграна у Зрењанину, Нишу и главном граду Летоније, Риги, завршница Европског првенства за кошаркашице одржаће се у београдској „Штарк арени“.
ana dabovic, fiba
Фото: Ана Дабовић, фото: ФИБА

Селекција Србије је са све три победе у групи обезбедила директан пласман у четвртфинале, где их чека Шведска. Екипа селекторке Марине Маљковић имала је доста времена да се одмори и припреми за бобру за полуфинале. Меч против Шведске наше девојке играће сутра од 20.30 часова.

– Циљ су нам Олимпијске игре у Токију! Сада смо близу, треба нам једна победа. Наравно и медаља у Београду је циљ, али сада смо за промену изабрале „лакши“ пут, што нам раније није полазило за руком, али увек смо побеђивале оно што морамо. Много тога нам доноси четвртфинале и верујем да ће нам уз публику бити много лакше – истакла је Ана Дабовић, једна од најзаслужнијих за победу против Белгије у трећем колу.

Она се нада да ће навијачи доћи у „Штарк арену“ да их бодре, јер је јасно да играју боље када су трибине пуне и када добијају енергију са гледалишта.

– Играмо у Арени, а ја сам тамо само гледала утакмице и сада сам пресрећна и препоносна што ћу играти у тој дворани. На нама је да играмо најбоље што можемо. Верујем да ће људи то препознати. Они нам дају енергију и ако се будемо бориле за медаљу, верујем да ће доћи. Играле смо својевремено квалификације против Немачке у „Пиониру“ и било је пуно, сада се надам да ће тако бити и у Арени – истакла је Ана Дабовић.

К. Бугарски

Резултати

Осмина финала

Шведска – Летонија            77:62

В. Британија – Ц. Гора        92:71

Белгија – Словенија           72:67

Италија – Русија                 54:63

Сутра

Четвртфинале

Мађарска – Велика Британија (12.30)

Шпанија – Русија                       (15)

Белгија – Француска                 (18)

Србија – Шведска                     (20.30)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести