Чађо: Борбеност је предност Србије

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Саша Чађо изјавила је да њеном тиму неће бити лако у четвфриналу Европског првенства против Шведске.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Опет смо добиле тешког противника. Ни до сада нисмо имале лагану утакмицу, тако да морамо да се боримо још јаче. То нам је најважнија утакмица на првенству. Мораћемо да играмо добро свих 40 минута и имамо два дана да се спремимо за њих", рекла је Чађо новинарима после тренинга.

Она је истакла да је ривал у четвртфиналу сличан српском тиму.

"Физички су доминантне, много трче. Сличне су нама, то ми се не свиђа, али биће тешко. Спремне смо, а и оне су. Не ваља никога потценити, али потрудићемо се да победимо. Биће велики изазов, сигурна сам", рекла је Чађо. 

Додала је да је била изненађена што су Швеђанке у осмини финала избациле Летонију.

Објаснила је и шта ће бити адут Србије против Шведске. "Мислим да од свих екипа ми показујемо највећу борбеност. То нас увек краси, као и агресивност у одбрани и нападу. Мислим да ту имамо предност"

Изабранице Марине Маљковић одрадиле су тренинг у београдској Арени, у којој ће у четвртак играти први пут пред домаћим навијачима.

"Леп је амбијент за играње. Досад смо имале велику подршку у Зрењанину, верујем да ћемо имати већу подршку у Београду", рекла је Чађо.

Њена саиграчица Александра Црвендакић дели мишљење да је Шведска све само не лак противник.

"Играју доста јако у одбрани, трче много... Да некоме кажеш да играмо против Шведске, питаће какву они кошарку то играју, али стварно су добре. Имају баш добру екипу. Свако ко је у четвртфиналу има невероватан квалитет и таленат. Хајде да ми побољшамо нашу игру, да гледамо себе и да наставимо да се боримо као до сада", рекла је Црвендакић.

Меч за пласман у полуфинале између Србије и Шведске игра се у четвртак од 20 сати и 30 минута.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести