Тринкијери: Тео игра Еврокуп са везаном руком и цигаром у устима

Андреа Тринкијери, тренер Партизана, каже да ће бити много занимљиво у дуелу против Виртуса из Болоње у Еврокупу.
trinkijeri, tanjug
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

Партизан и Виртус играју у истој групи у Топ 16 фази и управо ће 8. јануара у "Штарк" арени отворити другу фази другог по рангу европског кошаркашког такмичења, преноси Б92.

"Има ту пуно ствари... Враћа се Тео, можда најбољи играч последњих 10 година у Европи. Он игра Еврокуп за везаном руком иза леђа и цигаром у устима. Али, Виртус није само Тео, имају изванредног тренера и још изванредних играча. Биће много занимљиво", рекао је италијански стручњак на коктел вечери КК Партизан.

"То ме сви питају, ја не волим да причам оно што не могу сигурно донети. Не могу обећати нешто што није у мојој контроли. За титулу се морају много ствари склопити. Сви то ми желимо кад идемо сваки дан на тренинг. Али, неки пут.... Ја сам се помирио с тим, ја знам да је све у титулама. Имао сам ја своје титуле, али знаш ли колико траје задовољство после освојене титуле? Па, 10-15 минута, бар код мене. После мораш опет да размишљаш шта даље како унапредити екипу. Мене више занима пут са овим играчима и да идемо напред", казао је он.

Италијански тренер је истакао да титула АБА лиге не доноси сто одсто пласман у Евролигу, али и да пласман у финале Еврокупа доноси.

"Барем 16 екипа жели титулу. Наше шансе су, искрено да будем – немам појма. Све зависи у правом моменту бити у најбољој форми, без повреда. Само могу да сваки дан гурам играче да буду бољи. То је једино што могу. Постоје боље екипе од Партизана, Виртус, Уникаха, Уникс Казањ. Никога се не плашимо, мораће на терену да покажу да су бољи, нек нас добију", закључио је тренер црно-белих.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести