Величанствен дочек кошаркашима на чувеном балкону

После дочека на аеродрому „Никола Тесла“ и одржане конференције за медије у хотелу „Краун Плаза“ наше сребрне кошаркаше дочекала је велика маса људи испод чувеног балкона Скупштине града Београда (Стари двор) бодрећи их повицима „шампиони“, шампиони“.
docek kosarkasa14, tanjug dimitrije goll
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Пре изласка на балкон наше кошаркаше су дочекали председница Владе Србије Ана Брнабић, градоначелник Београда Синиша Мали и министар омладине и спорта Вања Удовичић у Скупштини Града.

Они су честитали и аплаузом поздравили кошаркаше пре изласка на балкон Скупштине где ће им је уприличен традиционални свечани дочек после великог успеха.

Поред Брнабић, која је уживо бодрила кошаркаше у Истанбулу у финалу против Словеније, Малог и Удовичића спортисте су поздравили градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине Никола Никодијевић, затим Андреја Младеновић, Драгомир Петронијевић, Дарко Удовичић и Предраг Перуничић.

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Затим је уследило представљање стручног штаба на челу са селектором Александром Ђорђевићем, па свих играча. 

Сваки појединац тима Александра Ђорђевића, укљујући и оправдано одсутног Стефана Бирчевића који је због клупских обавеза остао у Истанбулу, добио је овације и скандирања, а највише, логично, управо селектор Ђорђевић.

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Хвала на подршци, увек сте нам били ветар у леђа који нам је преко потребан. Највише хвала овим момцима, пред вама је 12 легенди светске и српске кошарке, медаље око врата све говоре. Најпоноснији сам Србин у овом тренутку, моји момци ме чине пресрећним и поносним", рекао је Ђорђевић

Како је нагласио, као што је прошле године обећао медаљу на овом првенству Европе, тако и сада обећава да ће се за четири године поново прославити успех на балкону.

Капитен Милан Мачван захвалио се навијачима на подршци.

"Осетили смо вашу енергију и запалио масу скандирањем "шампиони, шампиони", пре него што је музичка група ТХЦ извела добро познату песму посвећену кошаркашима "Играј и победи".

Песму је на кратко, у свом стилу, прекинуо помоћни тренер репрезентације Мирослав Николић.

"Све је то нормално, што се радујете?", поновио је чувену реченицу харизматични Николић.

После тога навијацима су се обратили Богдан Богдановић, који је прекидан скандирањем МВП и Владимир Штимац, који је рекао да је уверен како ће Богдан и Сале ускоро донети злато Србији.

Бобан Марјановић је додао да је остварио сан сада кад стоји на чувеном балкону.

"Хвала вам од срца, што нас бодрите, што нам дајете снагу, хвала на свему"

Стефан Јовић је такође рекао да је пресрећан што је први пут на балкону, мало је недостајало да узме гитару, али није, уз Ðорђевићеву шаљиву опаску како не мора и овде да свира.

На крају, кошаркаши су се поздравили са навијачима дуготрајним скандирањем: Србија, Србија, Србија, Србија и традиционалним поздравом: Ко је најбољи? Србија!

Прва прилика за ново виђање са кошаркашима на балкону је за две године после Светског првенства у Кини.

Јовић: Балкон не може да досади; Лучић: Веровали од старта

Српски кошаркаши Стефан Јовић и Владимир Лучић поручили су да су од почетка веровали у успех и да би у финалу првенства Европе против Словеније све било другачије да је екипа била комплетна.

Све креће од селектора Ђорђевића, емоције које преноси на нас, уверава нас да радимо праву ствар. Усадио нам је огромну веру, посвећемост и пуно емоција. Веровали смо у то што смо радили, после пораза од Русије извукли смо поуке и далеко догурали. Да смо били здрави у финалу другачији би био исход, рекао је Јовић новинарима у Скупштини Града после дочека пред више хиљада људи.

Признао је да му је тешко пао пораз, посебно због повреда Бранка Лазића и њега.

Лазић није био здрав, нисам ни ја могао много да играм. Било би другачије све, били бисмо агресивнији, а физички смо пали у другом полувремену. Боган је морао да игра и одбрану, много се трошио, рекао је плеј Бајерна.

Јовић је други пут прославио успех и медаљу на балкону Скупштине, након сребра на Светском првенству у Шпанији.

Никад не може да ми досади славље испред балкона, за ово сви живимо и сањамо. Други пут сам на балкону, не могу речима да опишем. У свлачионици смо причали већ о томе, осећај је фантастичан, рекао је он.

Није желео да се осврће на судије, наводећи да је било „свега и свачега“, али је одао признање Словенцима на сјајном турниру.

Његов саиграч Владимир Лучић оптимиста је био и пре шампионата у Турској.

Била је тешка ноћ после свега и проблема са којима смо се суочили. Желели смо да се вратимо са медаљом и у томе смо успели. Веровали смо у себе, нисмо размишљали око повреда, знали смо да је овај тим најбоље што Србија има, закључио је саиграч Јовића у Бајерну, чији је члан и Милан Мачван, а тренер Александар Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести