Ђорђевић: Недостајала срећа; Богдан: Биће и злато

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић поручио је данас у Београду да је поносан на своје изабранике због сребрне медаље на европском првенству, треће са истим сјајем у његовом мандату на клупи националног тима, после Мундобаскета и Олимпијских игара.
kosarkasi kraun plaza3, tanjug dragan kujundzic
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

"Похвале за све што су урадили играчи у претходна два месеца, од екстремно тешких припрема, уз све несрећне околности, па чак и у финалу. Морамо да будемо задовољни и поносни због још једне медаље у низу", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у хотелу Краун плаза.

Селектор сматра да је недостајало више среће и енергије у финалу против Словеније.

Фото: Александар Ђорђевић, фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

"Фалило нам је да одиграмо финале са 12 играча, позната је ситуација са Јовићем и Лазићем. Недостајала нам је срећа, кажу да она треба да се заслужи и да прати храбре, а нама је недостајала. Нећу изговоре, већ сам хтео да видим финале у ''фул'' саставу. Видео се и недостатак енергије", рекао је Ђорђевић.

На питање новинара да отклони све недоумице око поздрава после финала са премијерком Аном Брнабић, Ђорђевић се у одговору само захвалио на честиткама.

Капитен Милан Мачван сматра да је Европско првенство послужило као велико искуство за наредна такмичења.

Фото: Милан Мачван, фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

"Одиграли смо одличан турнур, заслужено смо дошли до финала, али нисмо имали снаге за злато. Добра школа за наш млад тим, да имају искуство великих утакмица и финала, надам се да ћемо у ближој будућности освојити злато", рекао је Мачван.

Богдан Богдановић истакао је да, када се све погледа, задовољан медаљом и изразио уверење да ће она бити сјајнија у будућности.

Фото: Богдан Богдановић, фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

"Није лепо када се изгуби финале, треба да прође време да схватимо где смо погрешили. Нисмо синоћ размишљали о томе, али пао нам је огроман терет са леђа. Тешко је када дођеш кући и славиш пораз, али уверен сам да ћемо освојити злато", закључио је Богдановић.

Даниловић: Сребро огроман успех, поносан сам

Први човек Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић истакао је да је освајање сребрне медаље на Европском првенству у Истанбулу огроман успех и да је поносан на екипу Александра Ђорђевића.

"Сећам се када смо на овом месту били после успеха, Београд није почео да се гради (смех). Поносан сам што сам председник изврсних људи и кошаркаша, направили су огроман успех. Наравно, када се дође до финала сви желимо да победимо", рекао је Даниловић на конференцији за медије у хотелу Краун плаза.

Фото: Предраг Даниловић, фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Он је подсетио да су "орлови" били ослабљени услед великог броја повреда, али да су упркос томе показали велики квалитет.

"Са нама нису била седморица због повреда, а овим момцима дајем велику поштовање и захваљујем им се како су презентивали своју земљу, грб и заставу", закључио је Даниловић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести