Браћа Лука и Немања Чубрило поново заједно у ОК Војводина

Прошло је шест година од када одбојкаши Лука и његов две године млађи брат Немања Чубрило нису играли заједно.
с
Фото: ОК Војводина/Лука Чубрило

Последњи пут су носили дрес истог клуба у сезони 2014/2015, као чланови француског Арна. Сваки је потом наставио инострану каријеру својим путем, да би их сада Војводина НС семе поново “спојила”. Рођени Новосађани поникли су у великану из свог града, у ком су прошли кроз све селекције, а у првом тиму су, један уз другог, били три сезоне.

Старији, 33-годишњи Лука, који игра на позицији дизача, из Воше је отишао у Немачку 2012, а годину дана касније се и Немања, средњи блокер, отиснуо из Србије и прва дестинација била му је Француска.

Фото: К. Бугарски/ Немања Чубрило

- Срећни смо што ћемо поново бити заједно на терену – рекао је Лука. – Сви су одушевљени, и породица и пријатељи. Припремили смо их на то да ћу ја остати у Новом Саду, док је договор Немање с клубом био брзо постигнут, тако да су се и тој вести обрадовали.

Старији од браће Чубрило, после осам година, 2020. вратио се у црвено–бело јато, а сада је продужио сарадњу до краја следеће сезоне. С обзиром на то да је Војводина наставила доминацију у домаћем првенству и он је додао још једну битну бројку уз своје име. Док још није почео да гради инострану каријеру, као лиценцирани играч (био је тада трећи дизач), Новосађани су освојили титулу и Куп. Као првотимац узео је два трофеја Купа, док у три финала првенства није имао среће. По повратку у матични клуб прошле сезоне, радовао се и титули првака државе, као и оној у Суперкупу, па је тако употпунио лепу колекцију.


Лига шампиона ново искуство

Ове сезоне првак Србије обезбедио је директни пласман групну фазу Лиге шампиона, тако да Војводина сада чека имена ривала. Немања Чубрило имаће прилику да први пут наступа у највећем европском клупском такмичењу.

– До сада сам учествовао у ЦЕВ и Челенy купу, тако да ће, таман с повратком у Војводину, на ред доћи и стицање новог искуства у Лиги шампиона – рекао је Немања.


Немања је у дресу Воше узео два Купа, а играо је и у два финала плеј–офа. Како је потписао једногодишњи уговор, пред њим је сада прилика да дође и до најважнијег домаћег пехара, јер црвено–бели ни следеће сезоне, шесте заредом, не планирају да предају ривалима трон. Млађи Чубрило се и прошле сезоне вратио у родни град само на кратко, када је носио дрес екипе Новог Сада.

– Срећан сам што сам се вратио кући, јер ми смо Вошина деца. Све време сам пратио шта се дешава у клубу, јер с Николом Салатићем, који ми је био тренер, остао сам у одличним односима. Сваког лета када дођем у Нови Сад, обавезно одем до клуба да се видим и поздравим са свима. Нисам имао прилике да сарађујем с новим тренером Слободаном Бошканом, али он је велики професионалац, пошто његови досадашњи играчки и тренерски резултати говоре у прилог томе – додао је Немања Чубрило.

Браћа не крију задовољство због тога што ће поново да играју заједно. Пред њима је сезона пуна изазова, јер ће у њој Војводина да брани титулу, јуриша на сва три домаћа трофеја, а чека је и нови искорак на европској сцени, где ће играти у групној фази Лиге шампиона.

     К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести