ЕП за одбојкашице: Србија без потцењивања на Румунке

Без грешке су одиграле групну фазу одбојкашице Србије и максималним учинком од пет победа обезбедиле су осмину финала Европског првенства у којој ће данас од 16 часова у Анкари играти против Румуније.
odbojkasice
Фото: Stefana Veljković i Bianka Buša veruju u trijumf/CEV

Изабранице селектора Зорана Терзића фавориткиње су у овом мечу и ако све буде ишло према очекивањима у четвртфиналу ће се срести с бољим из дуела Азербејџан – Бугарска.

Актуелне светске и европске првакиње верују у себе и свој квалитет, па самим тим се и надају шестој победи у низу на овом шампионату Старог континента.

Нисмо тако често играле са Румункама. Сећам се да смо се последњи пут састале када је била Европска лига. За нас је јако важно да наставимо у истом ритму, поготово после утакмице са Турском коју смо добро одиграле и на крају славиле. Морамо да градимо нашу игру корак по корак и да на терену изгледамо што боље. Верујем да ћемо и у овој утакмици забележити победу, поручила је средња блокерка српске репрезентације Стефана Вељковић.

Екипа Зорана Терзића осим последњег сусрета у групи са Турском, није имала већи изазов у досадашњем делу првенства. Ниједан противник није био равноправан са нашом селекцијом, која брани титулу и за сада све иде по плану када је реч о походу на још једну медаљу.

Знале смо да ће нам бити тешко против Турске, јер су врло неугодне на свом терену. Имале су подршку публике што им је сигурно помогло, али смо ми на жељу и искуство успеле да победимо. Сада знамо да Румунија није у нашем рангу, али нећемо никога потцењивати. Првим местом у групи смо само себи олакшале пут и надамо се све бољим партијама из меча у меч – истакла је Бианка Буша.

К.Б.

Данас

Анкара

(1) Србија – Румунија (16)

(2) Турска – Хрватска (18.30)

Будимпешта

(3) Холандија – Грчка (16)

(4) Азербејџан – Бугарска (18.30)

Лођ

(5) Немачка – Словенија (18)

(6) Пољска – Шпанија (20.30)

Братислава

(7) Русија – Белгија (15.30)

(8) Италија – Словачка (18)

У четвртфиналу састаће се победници мечева 1-4, 2-3, 5-8, 6-7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести