ЕП за одбојкашице: Србија победила Турску (3:1)

Репрезентација Србије у 18.30 игра на Европском првенству меч са Турском за прво место у групи. Први сет добила је Турска резултатом 23:25. Други сет припао је нашој репрезентацији са 25:19. Трећи сет добиле су Српкиње са 25:22. И четврти сет Србија је добила резултатом 25:22.
Brankica Mihajlovic u napadu/FIVB/OSS
Фото: Brankica Mihajlovic u napadu/FIVB/OSS

Први сет Почетак меча донео је изједначену борбу два велика ривала, а Србија се прва одлепила и то на плус три (14:11) после два сјајна “кувања” Маје Огњеновић и успешне контре Тијане Бошковић. Узвртила је Турска, напала сервисом, а распуцале су се Каракурт и Баладин, па је мало по мало истопила заостатак и изједначила (17:17).

Наставило се у ритму поен за поен (до 21:21), а онда је пао пријем нашег тима, што су домаће искористиле и мини серијом обезбедиле мирнију завршницу сета (23:21). Тајм-аутом је реаговао Терзић, а пролаз Михајловићеве и грешка Каракурт донели су ново изједначење (23:23) и драму. У најгорем могућем тренутку је на себе пажњу скренуо судија Мокри оштетивши Србију, а на сет лопти је погрешила Бошковићева за вођство Турске.

Други сет: Имала је селекција Србије контролу резултата у другом сету, упркос грешкама са сервиса, у неколико наврата по два поена вишка, али је Турска била близу. Два ас сервиса Стефане Вељковић и блок Мине Поповић погурали су Србију до осетне предности (13:8), а није серију прекинуо ни селектор домаћих тајм-аутом. Тада је свом снагом на сцену ступила Тијана Бошковић и одржавала Србију на раније обезбеђеном одстојању. На великом заостатку, поткрала се понека грешка домаћем тиму па се експресно стигло до изједначења у сетовима, иако је Турска узвратила серијом поена у завршници

 Трећи сет: Промена коректора донела је селекцији Турске брзину у нападу, а после две грешке Србије, било је 7:3 за домаћу репрезентацију, али је то било кратког даха јер су севали сервиси Бошковићеве и наш репрезентација се вратила на поен заостатка (7:8). Отишла је поново Турска на три поена вишка (11:8), али добри сервиси Огњеновићеве донели су Србији “квалитет” и преокрет до 13:12. Надовезала се сервисима Мина Поповић и код вођства Србије 17:14 селектор Турске је реаговао тајм-аутом. Покушавале су домаће, али је актуелни светски и европски првак већ био на свом нивоу и није дозволио изненађење те је преокренуо резултат у сетовима.

Четврти сет: Поново су домаће боље почеле сет, имале предност у раној фази четврте деонице сусрета (5:2), али је Србија држала свој ритам и после неколико добрих потеза Огњеновићеве и Поповићеве изборила изједначење. Нажалост, поново је судија Мокри оштетио Србију средином сета, па своју грешку покрио жутим картоном за Терзића, али је то дало нова крила нашој репрезентацији која је заиграла много боље. Распуцао се наш тандем Бошковић-Михајловић, повео Србију до вођства 18:14. Покушавала је Турска, била упорнна, и вратила се у меч. Успеле су измене у домаћем саставу и дошло се до неизвесне завршнице (22:22), затим су напад Михајловићеве и ас Бошковићеве донеле две меч лопте Србији и прва је искоришћена за велику победу

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести