ФИВБ: Без квалификација за сениорска СП 2022. године

ЛОЗАНА: Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је данас да ће на Светским првенствима 2022. године у обе конкуренције играти по 24 репрезентације и да неће бити квалификација на основу одлуке Административног Борда.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

СП за одбојкашице одиграће се у Холандији и Пољској, док ће се СП 2022. у конкуренцији одбојкаша одржати у Русији.

Директан пласман на оба првенства изборили су светски шампиони Србија и Пољска, као и домаћини такмичења, Холандија и Пољска, односно Русија.

Пласман ће у обе конкуренције изборити по две селекције са континенталних шампионата 2021. године, који се нису пласирали до тог тренутка.

Уколико прва три места на ЕП 2021. у конкуренцији одбојкашица заузму Србија, Холандија и Пољска, пласман на СП 2022. године избориће наредне две селекције по пласману, а иста ситуација је и код одбојкаша, ако су на прва два места Русија и Пољска.

Пласман на СП 2022 у конкуренцији одбојкашица ће поред Србије, Холандије, Пољске и 10 селекција са континенталних првенстава изборити и још 11 репрезентација са ФИВБ ранг листе по завршетку репрезентативних такмичења у 2021. које се нису нису квалификовале на Светско првенство.

Учешће на СП 2022 у конкуренцији одбојкаша ће поред Русије, Пољске и 10 селекција са континенталних првенстава изборити и још 12 репрезентација са ФИВБ ранг листе по завршетку репрезентативних такмичења у 2021. које се нису нису квалификовале на Светско првенство.

ФИВБ је саопштио да ће одбојкаши утакмице на СП играти у 10 градова: Москви, Санкт Петербургу, Калињинграду, Краснојарску, Казању, Јекатеринбургу, Уфи, Новосибирску, Кемерову и Јарослављу.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести