Лига шампиона: Други пораз Новосађана

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су други максимални пораз у Лиги шампиона, а први пред домаћом публиком која је испоштовала догађај и добро испунила трибине Велике сале Спенса.
Ф. Бакић/ Павле Перић напада блок немачког тима
Фото: Ф. Бакић/ Павле Перић напада блок немачког тима

Немачки Фридхрихсхафен дошао је до прве победе у елитном европском такмичењу и то на велико искуство, јер се видело да тешких европских утакмица имају више од младог новосадског тима. Српски шампион био је конкурентан озбиљнијем ривалу до завршница сва три сета када је заправо и одлучен победник.

Све до половине првог сета играло се поен за поен, оба тима су нешто слабије сервирала, али су држала пријем и била сигурна у нападу све до ас сервиса Гјоргијева који је довео госте у вођство 12:10. Одмах је изједначио Машуловић добрим блоком, Перић је пропустио контранапад за вођство што су искористили гости и добрим блоком повели 15:12. Поново је пришла Војводина, али је серија сервиса Јануша (два аса) довела Немачки тим до пет поена предности (19:14) коју су лагано одржали до краја сета и повели.

Немци су диктирали темпо и у другом сету, имали два поена предности, али се домаћин максимално борио и држао се резултатски. После блока Машуловића српски шампион дошао је на само поен заостатка, али никако није успевао да изједначи, све због многобројних пропуштених контри. У битним тренуцима немачки састав је играо на искуство, није правио пуно грешака, а Војводина је ипак успела да закомпликује само завршницу када је пришла на 21:22. Баш тада, када је требало нешто више да се уради, поново се стегла рука Новосађанима и серија од 3:0 гостију решила је питање освајања другог сета.

Фото: Ф. Бакић/ Навијачи Војводине у Новом Саду

Минимална предност немачке екипе била је на снази све до 9:9 а Војводина је после два добра потеза Никића успела да поведе (11:10). У правом тренутку по гостујући састав распуцао је Гјоргијев, иницирао серију свог тима и довео га је у вођство 16:13. Мали проблеми на пријему црвено-белих помогли су противнику да постави добра блок и да оде на огромних 19:14 и поново у правом тренутку начини одлучујућу серију, која је одлучила да се овај сусрет заврши у три сета.   

М. Ристић

ИЗЈАВЕ НАКОН УТАКМИЦЕ

Гавранчић: Игра испод нивоа 

Тренер Војводине НС семе Синиша Гавранчић рекао је после меча да је немачка екипа заслужено славила у Новом Саду.

– Оно што је сигурно јесте да смо ми слабије одиграли и да смо били испод нашег нивоа и отуда и овакав резултат. Ми имамо квалитет да играмо равноправније са Фридрихсхафеном, али овог пута су они били бољи. Нису нас изненадили својом игром, али узрок пораза јесте наша партија. Пробаћемо да се што пре регенеришемо, опоравимо и да повратимо ту игру која нас је красила у последњих месец дана – истакао је Гавранчић.

Гјоргиев: ово није права Војводина

Никола Гјоргиев, коректор Фридрихсхафена, прокоментарисао је да Новосађани овог пута нису показали право лиге.

– Мислим да Војводина није одиграла како зна, јер сам гледао њену добру игру против Шахтјора и Заксе у првом мечу групне фазе. Да ли је то због стреса, прве утакмице у Лиги шампиона пред домаћом публиком после толико година....ипак је то јако млада екипа, коју ја волим да гледам. Ми смо одиграли одлично. Налазимо се у тешком периоду, играмо доста утакмица, имали смо три, четири пораза, тако да нам ова победа долази као лек и даје нам крила за даље – рекао је Гјоргиев.   

К. Б.

Војводина НС семе - Фридрихсхафен 0:3 (20:25, 21:25, 20:25)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ „Војводина”, гледалаца 3500, судије: Симоновска (Црна Гора), Рајковић (Хрватска).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић 1, Негић (л), Машуловић 10, Буша, Благојевић 9, Радовић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 5, Никић 7.

ФРИДРИХСХАФЕН: Ворсли 1, Кришко, Вестерхолф (л), Моте 5, Менер, Валеан 13, Јануш 2, Јуками 15, Малеша, Штојервалд (л), Гјеоргијев 18, Брендан 4.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести