Мини-лига за одбојкаше: Новосађани пет од пет

До три бода су дошли одбојкаши Војводине НС семе на гостовању у Суботици, а у мини-лиги имају пет победа из пет мечева.
subotica pavle peric
Фото: Павле Перић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

На традиционално тешком терену, пред празним трибинама, успели су да упишу тријумф, а одмарао је Александар Благојевић, најбољи поентер актуелног шампиона.

Сервиси Војводине били су на високом нивоу од почетка сусрета, а мета је био Радосављевић, па је актуелни шампион дошао до осетне предности - 12:7. Распуцани Перић и Буша водили су црвено-беле, блок је био добар (два пута Мехић) и зато је први сет прошао у доминацији лидера.

Стабилизовао се домаћин у другом сету, покренуо се нападачки уласком Симића уместо Јунгића и повео 7:4, а нешто касније, после два везана блока  и контре Симића, и са 12:6. Суботичани су играли веома добро, тон нападима давао је Веселиновић, а блок Арсеноског повећао је вођство на 17:9 и веома убедљиво дошао до изједначења.

Почетак трећег сета је протекао у егалу. Серија сервиса Тодоровића довела је Вошу у вођство 12:7, а веома брзо су контре Недељковића и Веселиновића вратиле домаћина на пристојан заостатак (13:11). Ипак, то је било кратког даха, сервиси Буше поново су покренули црвено-беле, а био је и добар у неколико везаних напада па серијом 4:0 донео шест поена вишка гостима (17:11). Ризиковао је домаћин сервисом и предност шампиона пала је на свега поен (18:17). Павле Перић се распуцао у завршници, водио црвено-беле до новог вођства, а све је блоком завршио Тодоровић.

Изједначена борба водила се током читавог четвртог сета, сам почетак припао је Новосађанима,који су имали благо вођство, а блок Суботичана је брзо донео преокрет. Исти елемент гостију је изнивелисао ситауацију. Веселиновић и Симић водили су Спартак, а Перић и Буша Вошу. Играло се поен за поен све до завршнице. До прве меч лопте дошли су гости после грешке Веселиновића, а блок Перића донео је три бода црвено-белима.

М. Р.

СпартакВојводина НС семе 1:3 (17:25, 25:15, 23:25, 23:25)

СУБОТИЦА: Хала “Дудова шума”, без присуства публике, судије: А. Поповић (Сремски Карловци), Стевановић (Краљево).

СПАРТАК (С): Миловић (л), Арсеноски 2, Јунгић 1, Веселиновић 20, Пеић (л), Сеизовић, Симић 14, Несторовић, Дулић, Радосављевић 10, Тривунић, Тумбас 4, Недељковић 13.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 9, Буша 17, Благојевић, Радовић, Тодоровић 4, Рудић 10, Перић 22, Мехић 8.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести