Мини-лига: Војводина НС семе гостује Спартаку у Суботици (17)

Готово први пут од почетка сезоне, имали су одбојкаши Војводине НС семе читаву недељу дана да се опораве, одморе и припреме за предстојећи меч.
Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине НС семе спремни за још једну победу
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине НС семе спремни за још једну победу

Актуелни шампион ће наредна три окршаја мини-лиге играти у гостима, а први је већ данас када ће Новосађани у Суботици покушати да дођу до нових бодова који ће им олакшати предтојећи период и оставити их на водећој позицији.

Спартак је ривал изузетно добро познат црвено-белима, то је екипа која много зависи од домаћег терена и своје публике, али ће сада све бити у другој домензији, с обзиром да ће се играти пред празним трибинама. То је једна од ствари које би могле да олакшају посао актуелном власнику свих домаћих трофеја.

И у новим условима, циљ Новосађана је непромењен, победа значи корак ближе останку на првом месту пред плеј-оф, а квалитет је тај који треба да се порбине да се то деси.

- Искористили смо ове дане да добро радимо, да појачамо тренинг, тако да се лагано већ сада спремамо за плеј-оф, али тако да можемо на високом нивоу да одиграмо утакмице које следе. Желимо да останемо на првој позицији, а за то су нам потребне победе – рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић и наставио: - Идемо корак по корак. Спартак је добро екипа која далеко квалитетније игра на свом терену и ту бележи најбоље резултате. Опрез постоји, ривала морамо да схватимо озбиљно, али морамо да одиграмо онако како знамо. У приче да нам неко лежи, или не лежи, лично не верујем. Тако је било и с Партизаном, па смо победили онда када је то било најважније. Све то зависи од тренутка, од форме, мотивације. Чињеница је да неће бити лако и да треба да урадимо оно што је до нас. Шест тимова у мини-лиги су прилично изједначени, не бих рекао да било који резултат може да буде изненађење. Ето Партизан је савладао екипу Ниша и биће до краја разних резултата. Гледамо у своје двориште и трудимо се да циљ изгурамо до краја. Посао у овој сезони нисмо завршили и то треба да нас води.

М. Ристић

Петак

Суперлига (ж) – БЕОГРАД: Црвена звезда – Јединство (СП) (18), СУБОТИЦА: Спартак – Партизан (19).

Суперлига (м) – СУБОТИЦА: Спартак – Војводина НС семе (17), НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Рибница (20).

Прва лига (ж) – СМЕДЕРЕВО: Смедерево – Динамо (П) (19).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести