Мини лига: Воша прекинула неугодан низ, савладани Пазовчани

Одбојкаши Војводине победом над Јединством из Старе Пазове завршили су мини лигу, прекинули неугодан низ од три пораза, те заказали сусрете полуфиналне серије са Младим радником из Пожаревца.
Vojvodina-Jedinstvo 27, fbakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Требало je актуелном шампиону неких 40 минута и изгубљен први сет да се загрејe и коначно заигра како уме. Одавно је било познато да Новосађанима припада прво место пред плеј-оф, а Сремци су поразом завршили сезону на петом месту.

Уводни минути меча припали су домаћим одбојкашима, али је Јединство преко Рољића и уз помоћ грешака Војводине успела да преокрене и поведе (15:11). Појачали су домаћи сервис и лагано стизали ривала све док нису изједначили (20:20). Имали су притом много шанси да преокрену сет у своју корист и освоје први сет, али се распуцао Томо Митић и донвео Сремце у вођство.

Велика борба наставила се у другом сету када се до средине овог периода игре играло поен за поен. Тек код резултата 14:14 домаћи су направили серију 5:0 уз активни блок и практично решили питање изједначења. Смањили су домаћи број грешака и уз добре сервисе и блок брзо изједначили, али и добро кренули у трећем периоду сусрета. А сервисом Мехића повела је Војводина 7:4, али је поново искусни тандем Јединства Мицић-Рољић повео свој тим до изједначења (14:14). Није то обесхрабрило домаће које су веома брзо дошли до осетне предности (20:17), али су је и брзо изгубили. Контросили су црвено-бели завршницу трећег сета и после две бравуре Милана Кујунџића преокренули слику на терену.

После тесно добијеног трећег сета, четврти је за домаће био само формалност. Коначно је шампион показао своје право лице, после добрих сервиса Мехића већ је на техничком тајм ауту имао огромну предност (12:4), коју је до краја сета успео да увећа и коначно тријумфује, те најави боља издања у предстојећем полуфиналу плеј-офа које почиње 6. априла.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе - Јединство (СП) 3:1 (23:25, 25:19, 26:24, 25:13)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина 250, судија: Зотовић, Вуковић (обе из Београда).

ВОЈВОДИНА НАС СЕМЕ: Вућичевић 24, Фундора, Шкундрић (л), Мекић (л), Ковачевић 6, Вијецки, Кујунџић 19, Костић, Мехић 20, Радевић 6, Тодоровић, Рудић, Перић.

ЈЕДИНСТВО: Младеновић 2, Станковић 6, Радивојевић, Илинчић (л), Пешут 9, Мајсторовић 5, Петковић, Бојичић, Мицић 20, Паравиња 1, Рољић 15.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести