Одбојкаш Стеван Симић после 11 година напушта Војводину

Од следеће сезоне на почетку утакмица Одбојкашког клуба Војводина у Спенсу спикер неће прво прозивати Стевана Симића, играча са бројем један на дресу, који први истрчава на терен.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

После 11 година, средњи блокер напушта црвено-бели тим и сели се у редове шампиона Бугарске, Нефтохимик. У Бургас ће Симић отићи у августу, а до 24. јуна тренираће са Новосађанима које сада води нови шеф стручног штаба Марко Наранчић, који је окупио екипу пре две седмице.

– Војводина има план да игра са подмлатком и мислим да је време да уступим место неком млађем, да игра и докаже се. Ја сам се увелико доказао. Идем да пробам да играм у иностранству и да видим како је. После толико година у Воши наравно да ми је чудно што одлазим у неки други клуб – рекао је за „Дневник” 27-годишњи Симић. 

Искусни средњи блокер ставио је параф на једногодишњи уговор са Нефтохимиком.

– Задовољан сам условима. Клуб је освојио титулу после великог преокрета у финалу и тако је обезбедио Лигу шампиона следеће сезоне и пуно ми значи што ћу поново играти у Европи. Бургас је леп град, на мору, чуо сам да је одличан за живот, тако да се радујем одласку тамо, а није ни претерано далеко – истакао је Симић. 

Имаће средњи блокер, некадашњи капитен Војводине и једно познато лице у дресу бугарског тима.

– Тренер је Атанас Петров, а потписао је и Пакистанац Мурад Кан, коректор који је до сада играо за суботички Спартак, тако да ћемо нас двојица „љутих ривала” сада играти заједно – кроз смех је додао Симић.


Вошина врата увек отворена

Стеван Симић, који је прве одбојкашке кораке направио у ОК Футог, прошао је и млађе категорије Војводине, да би са првим тимом освојио шест титула првака државе, трофеје Купа Србије и Суперкупа, а носио је и капитенску траку.

– Војводина је моја друга породица. Сви људи у клубу ће увек бити ту за мене, као и ја за њих.

Увек постоји могућност да се вратим и мислим да су ми врата клуба увек отворена – рекао је Симић.


За 11 година у Војводини, Стеван је радио са тренерима Страхињом Козићем, Неџадом Османкачем, Синишом Гавранчићем, Душком Николићем и Слободаном Бошканом. Узео је шест титула у низу, има трофеје Купа Србије и Суперкупа, а радовао се и освајању сва три домаћа пехара у једној сезони, што је пошло за руком још само Црвеној звезди и Партизану. Био је у тиму који је 2015. године присвојио трофеј европског Челенџ купа.

– Најдража титула ми је прва од тих шест, коју смо узели после десет година паузе. Јесте Челенџ куп највреднији трофеј, али ми је ипак та титула најдражи тренутак у дресу Војводине – открио је Симић.

За најтежи период навео је претходну сезону у којој први пут после девет година није узет ниједан од три домаћа пехара.

– Имали смо велики буџет и очекивања, а нисмо испунили ништа од циљева и криво ми је због тога – рекао је Симић.

Сада ће, међутим, средњи блокер имати прилику да се докаже у иностранству и да помогне Нефтохимику да одбрани титулу првака Бугарске и да у Европи стигне што даље.       

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести