Одбојкаши Левског победили Вошу у финалу и освојили пехар на МЕМОРИЈАЛУ ВЕЛИКАНА

Бугарска екипа Левског освојила је 14. "Меоријал великана", који организује Одбојкашки клуб Војводина, а одигран је у хали у Петроварадину.
s
Фото: Учесници турнира, фото: ОК Војводина

Међународни турнир је посвећен великанима Воше Жарку Петровићу и Радовану Дабићу. У последњем колу, у дуелу до тада две непоражене екипе, Левски је савладао млади састав Војводине са 3:1 (24:26, 25:19, 25:14, 25:18). Новосађанима је тако припало друго место, док је у борби за трећу позицију словеначки Салонит савладао грчки ПАОК са 3:1 (22:25, 25:23, 25:13, 25:23). Војводина је добила први део игре после борбе на разлику, али је у Левски успео да преокрене и на крају победи и однесе пехар. За најбољег играча проглашен је Аргентинац Алехандро Торо из Левског.

Војводина и Левски су у прва два дана највише показали на "Меморијалу великана". Левски је надиграо ПАОК, а Новосађани су првог дана били успешнији од Салонита. Повели су Новосађани са 2:0 и имали прилику да заврше дуел максималним резултатом, међутим после пуно добрих акција и борбе са обе стране гости су заслужено смањили на 2:1. Показало се да ће у новој сезони Војводина једнако моћи да рачуна на све играче и да ће свако имати своју улогу. Тако се вратио крајем четвртог сета Станковић, а улазили су Лагунџин, Копитић и Елезовић. Било је неизвесно и у финишу четвртог периода, али је одличним сервисом Лагунџин дао ињекцију другарима и простора да се одбране, а онда и поентирају за коначну победу. Оба тима остварила су победе и другог дана. Иако су и бугарски и српски представник славили с максималним резултатом, мечеви у хали у Петроварадину били су права посластица за све одбојкашке сладокусце, посебно дуел Војводине и ПАОК-а. Новосађани су у неколико наврата из минуса великом борбом и одличном игром стизали до предности, а на крају и до победе.


Резултати

Први дан: Левски - ПАОК 3:1, Војводина - Салонит 3:1. Други дан: Левски – Салонит 3:0, Војводина – ПАОК 3:0. Трећи дан: Салонит - ПАОК 3:1, Војводина - Левски 1:3.


Најискуснији у редовима Новосађана Жарко Кисић је истакао да је овај турнир био веома важан за младу екипу.

- Анализираћемо утакмице како би видели на чему још морамо да радимо. Добра ствар је да смо у прва два дана одиграли две јако добре утакмице, преломили их и резултатски и енергетски. Важно је да научимо да се извадимо из тешких ситуација, а остаје жал што нисмо успели да победимо у финалу. Морамо да будемо паметнији у оваквим мечевима. Ово ће нам бити добро искуство за оно што нам следи, а већ следеће суботе играмо омину финала Купа Србије са Новим Пазаром, а после тога креће и Лига и долази Суперкуп - казао је Кисић.

Турнир је свечано, првог дана, отворио члан Градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, уз присуство великог броја гостију, породица Петровић и Дабић, пријатеља и чланова Управног одбора и менаџмента ОК Војводина. Награде су најбољима на крају турнира делили Мићо Радановић, председник Градског спортског савеза, Вида Петровић, супруга Жарка Петровића, Лана Дабић, ћерка Раше Дабића и Властимир Мастиловић, начелник Градске управе за спорт, који је и затворио турнир.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести