ОД ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ "МЕМОРИЈАЛ ВЕЛИКАНА" У ОДБОЈЦИ У ПЕТРОВАРАДИНУ: Воша гости ПАОК, Левски и Салонит

Традиционални међународни одбојкашки турнир „Меморијал великана" посвећен легендама Жарку Петровићу и Радовану Дабићу, у организацији ОК Војводина, одржаће се од петка до недеље. Поред Војводине на турниру ће учествовати грчки ПАОК, бугарски Левски и словеначки Салонит. Због радова у малој сали Спенса турнир ће се одржати у спортској хали у Петроварадину, а улаз је бесплатан.
1
Фото: ОК Војводина

Свечано отварање је у петак, а отвориће га Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину. Биће ово добра увертира пред нову сезону у коју Војводина улази са младим тимом.

Генерални Директор Војводине Никла Салатић истакао је да су Жарко Петровић и Радован Дабић били његови пријатељи и да су му емоције пред почетак Меморијала увек помешане. Он се захвалио Граду Новом Саду и Управи за спорт и омладину, који су покровитељи турнира.


Генералка пред сезону

Тренер Војводине Марко Наранчић је подсетио на то да је Меморијал генерална проба пред почетак сезоне.

– Биће ово прилика да подигнемо ниво игре, јер ћемо имати три меча са јаким екипама. Турнир ми много значи због чињенице да је посвећен великанима и да је Дабић био тренер и Жарку Кисићу и мени. Ако бих нешто волео, то је да имам однос са играчима као што је Раша имао са нама. Форма се диже из дана у дан, ми смо тиме задовољни, али је то резултатски још увек веома шарено. Зато ће јавност морати да има разумевање и стрпљење и да пружи подршку младим играчима, јер за ову сезону циљамо фебруар-март. У саставу имамо играче рођене 2002. и млађе, свега је неколико оних који су условно искуснији. Тако да ће сигурно бити потребно време да прележимо дечије болести – закључио је Наранчић.


– Овај турнир добро ће да нам послужи као припрема за изазове који нас очекују. Успели смо и ове године да, са спортским директором Ђорђем Ђурићем на челу и генерални секретаром Драганом Чучковићем, доведемо врхунске екипе на наш Меморијал. То ће да буде значајно за припреме нашег младог тима за нову сезону. Наши циљеви су увек исти, али ћемо имати разумевања и стрпљења за младу екипу, која је будућност не само нашег клуба, него и српске одбојке. Ништа не може да се уради преко ноћи и биће потребно време да ови млади играчи покажу пун потенцијал. Послали смо два, три играча у друге суперлигашке клубове да стичу искуство и сазревају. Заправо је план да у новој сезони најбоље играмо у плеј-офу, а да за две-три године будемо респектабилни у Европи и да будемо носиоци српске одбојке – казао је Салатић.

Са посебним емоцијама турнир дочекује и садашњи играч Војводине Жарко Кисић.

– Радован Дабић био је мој тренер, свако евоцирање успомена буди оно што је он нама усадио као играчима и људима. Његова искреност и правичност које је имао биле су непоновљиве. Под његовим вођством освојили смо шампионску титулу. Играћемо овај турнир за њега и за Жарета с великом емоцијом. Турнир у Румунији показао је то да имамо изузетан потенцијал. То говорим као неко ко је био актер на терену. Недостаје нам још рада и самопоуздања у завршницама. Резултатски то можда не изгледа тако, али изнутра је то јако добро и треба да будемо стрпљиви и сложни. Екипа је нова, подмлађена и коцкице треба да се склопе, а резултат ће доћи на крају. Труд и рад се увек исплате, а ми смо на правом путу – рекао је Кисић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести