13. Меморијал великана: ПАОК победник, Воша трећа

После три дана квалитетних дуела, утакмицом између одбојкаша Војводине и ПАОК-а, коју је добио грчки тим, завршен је 13. Меморијал великана, који Новосађани организују у част играчких легенди Жарка Петровића и Радована Дабића.
Ф. Бакић/Екипе Војводине, ПАОК-а и АЦХ Волеја са освојеним пехарима
Фото: Ф. Бакић/Екипе Војводине, ПАОК-а и АЦХ Волеја са освојеним пехарима

Управо је ПАОК освојио победнички пехар јер је забележио сва три тријумфа. Друго место припало је словеначком АЦХ Волеју, који је имао две победе и пораз, трећа је била Војводина скором од једног тријумфа и два неуспеха, док је без добијене утакмице био Левски из Софије, који је на крају последњи. Пехаре и појединачне награде играчима су уручиле ћерке Вошиних великана у чију част се организује турнир, Соња Петровић и Лана Дабић.

– Много су нам значиле ове три утакмице што се тиче стицања искуства. Задовољан сам залагањем играча, односом према игри, а доста ствари на којима смо радили су се виделе на терену. Одмах се окрећемо следећим обавезама. Пред нама је утакмица за први трофеј ове сезоне и 11. октобра дочекујемо Партизан у Суперкупу – рекао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Фото: Ф. Бакић

Немањи Машуловићу и Вуку Тодоровићу, бившим играчима црвено–белих и репрезентативцима Србије, који сада носе дрес АЋ Волеја, генерални директор српског шампиона Никола Салатић уручио је пригодне поклоне. Начелник Градске управе за спорт и омладину, Властимир Мастиловић, свечано је затворио турнир.

ВојводинаПАОК 0:3 (21:25, 23:25, 18:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 150, судије: Рољ (Инђија), Субашић (Нови Сад). 

ВОЈВОДИНА: Симић 4, Бајандић 17, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић 6, Убипарип 8, Мишковић (либеро 2), Антуновић, Вилимановић, Перовић, Буцуљевић, Парапунов 17, Крсмановић, Мехић. 

ПАОК: Муклијас, Теодосис, Јорна 10, Коста 8, Михелакис (либеро 2), Волш 1, Кокинакис (либеро 1), Волкидис 10, Сотиру, Гацис 3, Такоридис, Раптис 9, Ван ден Дрис 14, Ботос.

К. Бугарски

Резултати

ПАОК - АЦХ Волеј 3:2

Војводина - Левски 3:1

Левски - ПАОК 1:3

Војводина - АЦХ Волеј 0:3

АЦХ Волеј - Левски 3:0

Војводина - ПАОК 0:3 

 

Појединачна признања

МВП турнира – Брам ван дер Дрис (ПАОК)

Најбољи либеро – Стефан Негић (Војводина)

Најбољи техничар – Вук Тодоровић (АЦХ Волеј)

Најбољи блокер – Давид Коста (ПАОК)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести