Одбојкаши Србије почели припреме за Европско првенство

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије вечерашњим окупљањем у београдском хотелу „Краун Плаза“ почела је припреме за Европско првенство, које ће се одиграти од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.
odbojkasi srbije, ossrb
Фото: ОССРБ

Слободан Ковач, први тренер сениора Србије, на припреме је позвао 19 играча.

Сениоре Србије на почетку припрема поздравили су Зоран Гајић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, и Ђула Мештер, први потпредседник ОСС.

Фото: ОССРБ

Нови селектор Слободан Ковач рекао је приликом окупљања да једва чека да почне са радом.

– Ова репрезентација има историју, ја сам само мали део те историје. Имам велику обавезу да пробам да направим добре резултате као што су то радили моји претходници. Неће бити лако, али велики квалитет постоји и пун сам воље и жеље за рад и за доказивање, рекао је Ковач.

Он очекује да се играчи брзо прилагоде на његов начин рада.

Фото: ОССРБ

– Време за припреме је кратко, али не можемо да кажемо да га нема. Са неким играчима сам радио, неке познајем, а највећи проблем ће бити тренерски језик јер сваки тренер има свој начин комуницирања, тако и ја, али радићемо на свему томе - поручио је Ковач.

Александар Атанасијевић је рекао да је реалност да репрезентација тренутно није у топ пет у Европи.

- На нама је да покушамо да освојимо прво место у групи јер само тако можемо да избегнемо неке јаке репрезентације и да се надамо борби за медаљу, која је сада јако, јако далеко. Сам долазак у репрезентацију Србије те обавезује да се надаш што бољим резултатима. Веома је битно да се издигнемо из свега, пре свега на психолошком плану - рекао је репрезентативац Александар Атанасијевић на окупљању.

Његов саиграч Никола Јововић је казао да је Европско првенство битно пре свега због расположења.

Фото: ОССРБ

- У спорту генерално не зависи све само од играча или стручног штаба. Нисмо упирали ни у кога прст током свих ових година. Мењали су се људи, али ништа драстично није промењено. Изгубили смо у последње две године игру и променили идентитет играча, али и као тим. То је запажено, али шта да се ради? Желели смо да се сада пласирамо на Олимпијске игре, али нисмо и на нама је да вратимо сјај одбојци и остваримо неки пласман на Европском првенству - рекао је Јововић.

Марко Подрашчанин је навео да му је велика част што је у репрезентацији.

- Надам се да ће ова промена позитивно утицати на нас и унети позитивну енергију. У Барију нисмо били на нивоу и заиста би била велика штета да се други пут узастопно не пласирамо на Олимпијске игре - казао је Подрашчанин.

Репрезентација Србије одиграће први меч у Б групи ЕП у Бриселу против Немачке, у петак, 13. септембра од 15 часова, док ће све преостале утакмице одиграти у Антверпену. Србија ће други меч у Б групи одгирати у недељу, 15. септембра против Словачке (18.30), а трећи у пондељак, 16. септембра против Шпаније (20.30). Четврти меч на ЕП Србија ће одиграти у среду, 18. септембра против Белгије (20.30), а последњи, пети, у четвртак, 19. септембра против Аустрије (20.30).

Фото: ОССРБ

У Д групи у Ротердаму и Амстердаму, играће Холандија, Пољска, Чешка, Естонија, Украјина и Црна Гора.

У А групи у Монпељеу играће Француска, Италија, Бугарска, Португалија, Грчка и Румунија.

У Ц групи у Љубљани играће Словенија, Русија, Финска, Турска, БЈР Македонија и Белорусија.

Утакмице у А групи у Француској и Ц групи у Словенији играће се 12 – 18. септембра, а мечеви у Б групи у Белгији и Д групи у Холандији 13 – 19. септембра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести