Слободан Ковач нови селектор одбојкаша Србије

Прослављени одбојкашки репрезентативац и члан златне генерације из Сиднеја Слободан Ковач нови је селектор, потврдио је саопштењем Одбојкашки савез Србије.
s
Фото: ОСС

Приче око именовања Ковача кренуле су одмах по престанку сарадње ОСС и Николе Грбића, а договор је постинут за предстојеће Европско првенство и олимпијске квалификације у јануару 2020. године, а после тога ће се разговарати о наставку сарадње. Ковач је са репрезентацијом Југославије освојио седам медаља: златну на Олимпијским играма у Сиднеју 2000, бронзану на ОИ 1996. у Атланти, бронзану на Светском купу изазивача у Токију 1996, сребрну на Првенству Европе 1997. у Ајндховену, бронзану на ЕП 1995. у Атини и сребрну медаљу на Медитеранским играма 1991. у Атини. На четири првенства Европе одиграо 28 утакмица, док је 16 наступа забележио на Олимпијским Позив Србије се не одбија

- Све се брзо догодило. До пре неколико дана ме нико из Савеза није контактирао. При том, знао сам да су неки чланови златне генерације из Сиднеја добили позив да иду у Бари и гледају квалификациони турнир. Ја нисам. Зато ме је ово још више изненадило – рекао је Ковач за Спорт клуб.


Састав непромењен

Састав тима није промењен у односу на онај који је играо овог лета.Позив је добило 19 играча - техничари Никола Јововић, Алекса Батак и Вук Тодоровић, коректори Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић и Божидар Вучићевић, либера Невен Мајсторовић и Никола Пековић, блокери Срећко Лисинац, Марко Подрашчанин, Петар Крсмановић, Александар Околић и Стеван Симић, примачи Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Лазар Ћировић, Милан Катић и Миран Кујунџић.


Није превише размишљао хоће ли прихватити понуду.

- Позив Србије се не одбија. Нисам морао ни да размишљам. По мом мишљењу, имамо врхунску репрезентацију и сигуран сам да би за сваког тренера била част да је води.

Нови селектор ће се са играчима први пут сусрести данас, када је заказано окупљање пред почетак припрема за Европско првенство.

- Момци су добили неколико слободних дана после турнира у Барију. Чекају нас три недеље напорног рада до почетка континенталног шампионата. То је мало времена и биће изузетно тешко. Међутим, то је изазов који сам радо прихватио. Понављам, овај позив је и част и обавеза.Надам се да ћу успети да поправим хемију у екипи. Мислим да је моје тимове одувек карактерисао специјалан, добар однос. Верујем у свој рад и сигуран сам да ћу моћи да додам неке ствари ономе што већ имамо.

Осврнуо се и на то шта је био највећи проблем репрезентације у Барију.

- Гледао сам тај турнир, као што увек гледам све утакмице Србије. Мислио сам да ћемо пружити бољу партију против Италијана. Ипак, они су нас ставили у проблем. Рекао бих да је екипа тада имала лош дан, ништа ту није било лепо. Ми имамо врхунске одбојкаше, који су међу најбољима баш у италијанском првенству, али је нешто недостајало.Верујем да ћемо на наредним такмичењима играти боље и успешније – поручио је нови селектор

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести