Одбојкаши Војводине би да се реванширају  Радничком (17.30)

За разлику од већине екипа у Суперлиги одбојкаши Војводине су већ одиг-рали званичну утакмицу у 2023. години и то европску.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Прошле седмице црвено–бели су изгубили од Јастржебског у Спенсу у Лиги шампиона и јак противник био је свакако одлична припрема за наставак и домаћег првенства. У 13. колу Новосађани ће данас од 17.30 часова угостити Раднички из Крагујевца, који им је у Суперлиги нанео једини пораз ове сезоне. Самим тим, екипа тренера Слободана Бошкана и те како је жељна реванша.

– Мислим да смо паузу у првенству добро искористили да се физички припремимо и дорадимо неке техничке ствари. Раднички је добар тим са искусним играчима, али смо му остали дужни за пораз у првом делу сезоне и због тога имамо мотив више – поручио је средњи блокер Војводине Стеван Симић.


Воша и публика за малог Милоша

За првотимце Војводине и Радничког, за све у новосадском клубу, као и за оне који ће бити на трибинама овај дуел имаће посебан значај због хуманитарне акције. Улаз ће бити бесплатан, али ће сви моћи симболично да га плате донацијом за малог Милоша Ћелапа. Новосађанин је рођен 2015. године и болује од акутне лимфобластне леукемије. Он је болест победио, али је му је потребна трансплантација коштане сржи која је заказана за 7. март у Италији. Донор ће бити његова сестра Соња, а потребна су новчана средства за трошкове трансплантације, пута и смештаја.


Крагујевчани су тренутно трећи на табели и очекивано су у врху табеле. Имају осам победа и четири пораза. На домаћем терену су у другом колу над Новосађанима славили убедљивим резултатом.

– Била је то стресна утакмица за нас и због пораза и пошто је дошла после изгубљеног Суперкупа. У том периоду смо се још уигравали и уклапали са новим играчима и тек после сусрета у Крагујевцу дошло је до подизања форме. Очекујем да сада добро одиграмо, онако како смо и претходне утакмице, нападачки и да искористимо предност домаћег терена – истакао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести