Одбојкаши Војводине убедљивом победом на корак до полуфинала

НОВИ САД: На корак до полуфинала стигли су одбојкаши Војводине НС семе, пошто су у првој утакмици четвртфинала плеј-офа на свом терену савладали Црвену звезду 3:0.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Одиграо је актуелни шампион како се само пожелети може, од старта сигурно, озбиљно, агресивно и максимално мотивисано. После сјајних сервиса Новосађани су на техничком тајм-ауту имали завидну предност (12:7), да би у наставку ту предност додатно повећали. У појединим моментима домаћин се готово играо са противником, а након убедљивих 25:13, исти сценарио имао је и наредни сет. Максимално у нападу, блоку, ангажовано у пољу и увек одлично на сервису када се тражио поен предности више – све то красило је првотимце Војводине.

По неком неписаном правилу, након 2:0, у трећем периоду дошло је до благог опуштања. Међутим после почетних 4:0 за Црвену звезду, Благојевић, Симић и Бајандић донели су изједначење – 4:4. Убрзо после тога ас Симића иницирао је вођство од 8:7, а блок Машуловића донео је и 9:7. Војводина је поново доминирала, стекла завидну предност, коју су сјајни сервиси Бајандића додатно увећали и домаћину у финишу донели нову симултанку са ривалом за убедљивих 3:0 у овом мечу.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Задовољан сам како смо играли и како су момци испоштовали техничке и тактичке замисли. Чињеница је да је Звезда била ослабљена, али мени је важно како смо ми наш посао урадили и то ће ми бити битно и убудуће, да нам фокус буде на наш део терена, да ми урадимо оно што је до нас. Видим напредак у неким стварима, али има ту још простора, сигуран сам да ћемо као екипа бити све бољи како буде одмицао плеј-оф. Треба стрпљења, то је процес који траје, изјавио је након утакмице Слободан Бошкан, шеф стручног штаба.

Остварили смо максималну победу, али смо и играли заиста добро. Ривалу јесу фалила три играча, међутим важно је то како смо се ми поставили. Очекујем неизвеснији меч у Београду, али верујем да је опет све до нас, казао је Лазар Бајандић.

Војводина НС семе – Црвена звезда 3:0 (25:13, 25:15, 25:16)

Нови Сад: Мала сала СПЦ Војводина, судије Градински и Јовановић.

Војводина НС семе: Симић 7, Брборић, Чубрило, Бајандић 12, Ковачевић, Негић, Машуловић 6, Бошњак, Буша 1, Благојевић 13, Пришић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 19.

Црвена звезда: Јевтић, Тадић 5, Трифуновић, Еремић, Фет 5, Поповић, Додић 9, Станковић, Андоновић 7, Стефановић, Илић 4.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести