ОК ВОЈВОДИНА Благојевић остао, Чубрило прва ласта

НОВИ САД: Одбојкашки клуб Војводине НС семе први у Србији је кренуо да комплетира састав за следећу сезону, у којој ће амбиције и циљеви остати непромењени у односу на претходну. За сада, готово 90 одсто тима је познато, а измене ће највероватније бити минималне.
1
Фото: Dnevnik.rs

Коректор Александар Благојевић продужио је сарадњу на још једну годину, а прва ласта је искусни дизач Лука Чубрило, који се вратио у клуб у коме је поникао, после осам година играња у иностранству. У односу на минулу сезону, у саставу неће бити либера Николе Лакчевића, а вратио се Радослав Брборић с једногодишње позајмице у Рибницу.

Три млада играча, који су минуле сезоне имала солидну минутажу, потписала су четворогодишње уговоре, примач Лазар Бајандић, средњи блокер Андреј Рудић и либеро Стефан Негић.

- Иза нас је једна од најуспешнијих сезона у новијој клупској историји и зато смо кренули с комплетирањем састава за наредну. Освојили смо триплу круну и наше мабиције се неће променити. Желимо поново све домаће пехаре и пласман у Лигу шампиона. Имамо десет играча под уговором, с Благојевићем смо продужили сарадњу а вратио се Лука Чубрило. Благојевић је прошле сезоне умногоме заслужан за успехе и веома смо задовољни што ће остати још годину дана, а надамо се да ће искуство Чубрила допринети напретку екипе. Што се тиче играча којима су истекли уговори, с њима разговарамо и знаћемо њихове одлуке у наредним данима – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Александар Благојевић је у Војводину дошао неколико дана пре почетка прошле сезоне, сада ће са екипом одрадити комплетне припреме, што ће, по његовом мишљењу, бити од велике важности.

- Веома сам задовољан што сам остао у Војводини. Прошле сезоне сам се са екипом уигравао кроз утакмице и тренинге, сада ће све бити другачије, познајемо се одлично, а радићемо читаво време заједно и мислим да та чињеница може да унапреди неке ствари у нашој игри за следећу сезону. Амбиције клуба су јасне, увек се иде на освајање свега у нашој земљи, а желимо и Европу, тако да су се клупске и моје амбиције поклопиле и није било пуно размишљања када је мој останак у питању – истакао је Благојевић. Лука Чубрило је играо у Немачкој, Француској, Кипру и Естонији, минулу полусезону је провео у Новом Пазару, а после осам година вратио се у клуб у ком је поникао.

- Задовољан сам што ме је спортки пут  довео кући и захвалан сам клубу што ми је дао још једну шансу. Имамо талентовану екипу која се већ доказала и у Србији и у Европи. Циљеви у Воши су увек максимални и надам се да ћу својим искуством помоћи екипи у следећој сезони – рекао је Чубрило.

        Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести