ПРВИ ПОРАЗ ОДБОЈКАША ВОЈВОДИНЕ У СУПЕРЛИГИ: Црвено-бели дерби убедљиво припао Звезди, Новосађани прокоцкали шансе

Одбојкаши Војводине поражени су у петом колу Суперлиге од Црвене звезде резултатом 3:0 и то им је први неуспех ове сезоне у домаћем првенству.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Новосађани су у првом црвено-белом дербију имали своје шансе, али их нису искористили и имаће три дана да анализирају игру и поправе шта треба јер их у среду очекује поново дуел са Звездом, овог пута далеко важнији, четвртфинале Купа Србије, који се игра у Спенсу од 19 часова.

Екипа тренера Марка Наранчића није била у добром ритму, али је ипак парирала домаћину, да би у завршницама сетова остала кратких рукава.

Упркос слабо расположеним коректорима, Новосађани су имали шансу да поведу. Имали су сет лопту (25:24), али је Звезда везала три поена, преокренула и ставила тачку на прву деоницу – 27:25. Пошто је већ био заменио дизача, ушао је искусни Кисић уместо младог Милановића, стратег Војводине је у другом сету променио и коректора, па је прилику добио Копитић када је изашао Станковић.

Није, међутим, у тим тренуцима ишло гостима, док су Београђани ухватили залет. Повели су 17:11 и чинило се да лако хитају ка 2:0. Ипак нису Новосађани олако препустили сет. Рудић је био расположен у блоку, Убипарип разигран и асом је довео Вошу на минус један – 20:19.

Дисала је и даље за вратом Звезди, смањила на 23:22, па 24:23, али је Омар искористио другу сет лопту за 2:0.

Побољшали су се гости у наставку, водили су 11:8, али је Звезда ухватила прикључак. Ипак, још једном су Новосађани имали предност у завршници, повели су 21:20, али су потом грешкама погурали Београђане до коначног тријумфа.

Црвена звезда – Војводина 3:0 (27:25, 25:23, 25:23)

БЕОГРАД: УСЦ „Вождовац“, гледалаца: 200, судије: Поповић, Ковачевић (Краљево).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бохарев, Кљајић, Илић, Лопар 4, Петровић, Ристић (либеро), Николић 27, Поповић, Стефановић 10, Томашевић (либеро), Омар 10, Старовић, Степановић, Жугић 7.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Лагунџин, Бајандић 13, Милановић, Негић (либеро), Рудић 7, Елезовић 1, Убипарип 17, Станковић 4, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 5, Копитић 2.

Пето коло Суперлиге

Спартак (С) – Раднички 1:3

Црвена звезда – Војводина 3:0

Рибница – Партизан 0:3

Ниш – Јединство (СП) 3:2

Таково – Млади радник 3:0

Карађорђе – Борац (С) 3:0

 

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести