Росић: Тимским радом да вратимо Звезди шампионски имиџ; Нови тренер Игор Жакић

БЕОГРАД: Моја визија што се тиче спорта, и посла генерално, увек је шампионска. Волео бих да наш пројекат траје и да Звезду вратимо на шампионски пут, изјавио је нови генерални директор Одбојкашког клуба Црвена звезда Никола Росић.
rosic
Фото: Никола Росић, фото: ОК Црвена звезда

Некадашњи трофејни репрезентазивац у разговору за клупски сајт истакао је да је први циљ нове Управе да клуб оздрави економски, постане стабилан, да преброди финансијске проблеме и да сваки запослени, сваки играч, свако ко представља Црвену звезду схвати величину и тежину грба.

"Сви морамо да будемо један тим како бисмо испунили циљеве. Да креирамо победнички менталитет и шампионске амбиције како бисмо вратили Звезди имиџ. Обавезује нас велико име и велика традиција. Одбојкашки клуб Црвена звезда је власник 75 трофеја и наша обавеза је да наставимо тим путем", рекао је Росић.

Како је навео, свом снагом и енергијом ће се посветити омладинској школи.

"То је здрава основа, база и ослонац, покретач сваког врхунског клуба. То је моја идеја и даћу све од себе, као и моји сарадници, да то и направим. Желимо да направимо фабрику играча, што је Црвена звезда и била. И то је јако важно за мене. У освајању европске титуле наше женске репрезентације 2019. године учествовало је седам девојака које су биле део Звездиног система. Звезда је много дала одбојци, створила је велики број репрезентативаца, и право је време да почнемо да стварамо нове асове", поручио је Росић.

Он је захвалио Влади Србије, Министарству омладине и спорта, граду Београду и Одбојкашком савезу Србије на великој подршци и помоћи која је омогућила значајна финансијска средства клубовима у овој тешкој ситуацији.

Игор Жакић нови тренер Црвене звезде

Игор Жакић је нови тренер Мушког одбојкашког клуба Црвена звезда. Асистент селектора репрезентације Србије је договорио сарадњу са црвено-белима у присуству новог генералног директора Николе Росића и замениће на клупи црвено-белих Томислава Кукањца.

Фото: Игор Жакић, фото: ОК Црвена звезда

Перспективни стручњак рођен 4. марта 1988. године у Суботици претходних седам година је био први тренер Спартака и остваривао запажене резултате.

Вратио је Спартак у Суперлигу после трогодишње паузе, а затим у претходне четири сезоне завршавао у врху табеле и пласманом у плеј-оф. Два пута је Суботичане предводио до полуфинала плеј-офа, једном до полуфинала Купа Србије.

Као асистент у стручном штабу селектора Слободана Ковача освојио је златну медаљу на Европском првенству 2019. године у Паризу.

После потписивања уговора Игор Жакић је изнео своје прве импресије у улози првог тренера Црвене звезде.

– Лепо је ући у трофејну салу Црвене звезде, леп осећај. Црвена звезда је велика институција, велико бреме, драго ми је да смо остварили сарадњу. Надам се да ћу у годинама које долазе резултатима оправдати поверење и испунити очекивања која су постављена испред мене. Желимо да поставимо клуб на “здраве ноге”, да будемо конкурентни и уђемо у борбу за титуле. Верујем у успешну сарадњу.

Игор Жакић ће бити 25. тренер у историји мушког клуба.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести