Суперлига: Шампионско издање Новосађана

Одбојкаши Војводине НС семе после максималног пораза у Лиги шампиона, одиграли су врхунску утакмицу против Спартака из Суботице и нанели, иначе неугодном противнику, максимални пораз.
odbojka 12
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

За свега 72 минута гости нису ништа могли да прикажу на терену због сјајне партије актуелног шампиона, који је искористио прилику и одморио најискуснијег Милоша Никића.

Млади Бајандић био је фактор изненађења за госте и један од најбољих у домаћем саставу. Почетак меча протекао је у изједначеној игри све до грешке Веселиновића, када су Новосађани на обавезни одмор отишли са предношћу од 12:10, затим појачали сервис, домогли се три поена вишка и преузели контролу над утакмицом. Радосављевић је сам држао госте у каквој-таквој игри, али ас сервис Бојичића донео је 19:15, а касније на сервисе Тодоровића Новосађани су направили велику серију поена и закључили убедљиву игру у првом сету.

Поново је Бајандић сјајно почео други сет и баш после његових сервиса Војводина је дошла до осетне предности (10:5), није помогао тајм-аут Суботичанима јер се надовезао блок црвено-белих (Благојевић и Симић) за великих 13:6. Наставили су домаћи да доминирају са сервиса, блоком даље повећавали вођство, а ас Тодоровића донео је 10 поена предности (21:11). Мислили су домаћи да је тада сет већ завршен, опустили се, али су то искористили гости да периодом боље игре приђу на 23:19. Ипак, ас сервисом Благојевић је закључио и други сет.

Није пуно требало да у трећем сету Новосађани поведу осетном предношћу (10:3) после неколико грешака Спартака и аса Бајандића. Одржавали су Новосађани лаганом игром рано стечену предност, а гости су, чинило се, само чекали да се меч заврши. После новог доброг низа сервиса Благојевића то се и десило за максималну победу актуелног шампиона, који се спрема за трећу утакмицу Лиге шампиона у уторак против белгијског Руселара на домаћем терену.

Војводина НС Семе - Спартак (С) 3:0 (25:18, 25:19, 25:16)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 200, судије: Баланџић, В. Милошевић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Лакчевић (л), Бајандић 12, Бојичић 1, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 10, Буша, Благојевић 18, Радовић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 8, Никић.

СПАРТАК : Миловић (л), Арсеноски 1, Јунгић 10, Веселиновић 1, Пеић (л), Сеизовић 5, Симић, Несторовић, Дулић, Радосављевић 4, Тумбас 4, Недељковић 8.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести