Терзић: Трећа против Италије била најбоља по квалитету

БЕОГРАД: Селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић рекао је да задовољан приказаном игром тима у припремним утакмица против Италије.
Zoran Terzic/FoNet/OSS
Фото: FoNet/OSS/Zoran Terzic

Одбојкашице Србије у победничком расположењу отпутоваће на Олимпијске игре у Токију, пошто су забележиле и трећу победу против Италије са 3:2, по сетовима 25:18, 23:25, 24:26, 25:22, 16:14, у последњој припремној утакмици пред одлазак у Токио.

"Први меч је био изненађујуће добар, посебно што репрезентације није одиграла меч две године. Друга утакмица је била најслабија, очекивано, због неких ствари које смо радили на тренинзима.Трећа је била најбоља по квалитету. Треба још једном одгледати, можда грешим, али тако ми се чини. Доста добрих ствари, али оних које треба да се поправе до почетка ОИ. Али има довољно времена, имамо две недеље да у Јапану на тенане, мирно, без претерано јаких тренинга опоравимо екипу, доведемо је у оптималну форму и да неке ствари поправимо. Надам се да ћемо у томе успети и да ће све остати здраве до почетка ОИ", рекао је Терзић у изјави за сајт ОСС.

Одбојкашице Србије путује у четвртак, 15. јула у Хофу, где ће боравити до почетка Олимпијских игара.

"Састав тима биће познат 14. јула. Генерално, 15-ак играча се зна, али не бих да говорим тачно списак. На крају крајева, и ја га не знам тачно. Не дај Боже, увек може да буде неких проблема, да морају неке измене да се праве. Сачекацћемо 14. јул", закључио је Терзић.

Олимпијски турнир у конкуренцији одбојкашица одиграће се од 25. јула до 8. августа у Аријаке арени у Токију.

Сениорке Србије играће у А групи са Доминиканском Републиком, Јапаном, Кенијом, Бразилом и Корејом, а у Б групи ће играти Италија, Кина, САД, Русија, Аргентина и Турска.

Одбојкашице бране сребро освојено 2016. године на ОИ у Рио де Жанеиру.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести