У недељу креће полуфинале плеј-офа: Војводина први фаворит

Завршили су мини-лигу одбојкаши Војводине НС семе победом над Јединством из Старе Пазове и тако прекинули низ од три пораза, али с новом енергијом и жељом гледају у полуфинале плеј-офа, које почиње у недељу и где ће им ривал бити Млади радник.
Odbojkasi Vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Пожаревљани могу, уз суботички Спартак, да понесу епитет пријатног изненађења, а показали су током езоне да су веома опасни за сваког ривала. Друго полуфинале чине Црвена звезда и Спартак.

Релно гледано, према квалитету, све ће у полуфиналу зависити од Новосађана, двоструких узастопних шампиона, а победа над Сремцима од пре неколико дана може да им улије додатну дозу самопоуздања, које се није доводило у питање ни током нешто слабијег периода. Знају добро црвено-бели како се постаје шампион, постава се искристалисала, а предност домаћег терена готово увек је тас преваге.


Перић: Од нас зависи

Играч црвено-белих Павле Перић истиче да је све у рукама његове екипе.

„Улазимо у полуфинале као фаворити и мислим да то јесмо, а у овој серији ће све зависити од нас. Млади радник јесте квалитетан, али смо ми квалитетнији и сигуран сам да ћемо то показати на терену. Навијачи ће нам бити прекопотребни, с њима је све лакше, па се надам да ће доћи да нас подрже“, рекао је Перић.


„Млади радник је добро играо током читаве сезоне и сигурно ће веома мотивисано доћи у Нови Сад. С друге стране, мислим да смо заслужено освојили прво место пред доигравање, а сада нам је циљ да полуфиналну серију започнемо победом. Мислим да смо спремни и жељни новог доказивања“, рекао је спортски директор Војводине НС семе Слободан Бошкан.

Шеф струке Синиша Гавранчић истиче велику важност првог дуела.

„Улазимо у завршницу шампионата и све од раније се брише, сада је све ново и све ће бити другачије. До сада се играли за предност домаћег терена, освојили смо је, а сада је права прилика да покажемо колико вредимо. Млади радник је млад тим, поседује квалитет, али смо фаворити. Први меч биће веома важан, а пошто смо сви здрави, одлично тренирамо и надам се да ћемо то пренети на терен. Сада смо загледани само у сутрашњи дуел, а о остатку полуфинала и потенцијалном финалу ћемо размишљати како се све буде одвијало“, истакао је Гавранчић.

М. Ристић

Распоред полуфинала

Прве утакмице (недеља) – НОВИ САД: Војводина НС семе – Млади радник (19.30), БЕОГРАД: Црвена звезда – Спартак (С) (18.30).

Друге утакмице заказане су за 10, а треће за 13. априла. Полуфинална серија игра се на три добијене утакмице.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести