У полуфиналу Купа Србије за одбојкаше Партизан – Војводина и Млади радник – Црвена звезда

У полуфиналу 57. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша играће Партизан Сокербет – Војводина НС семе и Млади радник – Црвена звезда, одлучено је жребом у просторијама Одбојкашког савеза Србије.
ZREB 3
Фото: ОССРБ

Душан Кесер, директор такмичења ОСС, руководио је жребом, а парове су одредили Срдан Срдановић, потпредеседник ОК Партизан Сокербет, Никола Салатић, генерални директор ОК Војводина НС семе и Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Никола Салатић, генерални директор ОК Војводина НС семе је после жреба истакоа да благу предност у дуелу са Партизаном даје својј екипи.

- Партизан нас је победио у првом делу сезоне у Новом Саду 3:0, али смо ми после тога кренули узлазном путањом и у много смо бољој форми него тада. Војводина је увек фаворит и ми смо тако ушли и у надметања у првенству Суперкупу и Купу. С мишљу да Војводина треба да освоји сва три трофеја и тренирамо и играмо. И ривали су тренутно  у одличној форми и зато је, можда, олакшавајућа околност што с Партизаном играмо две утакмице, а не једну, јер један меч је мач са две оштрице и одлучује то како је ко расположен тог дана. Ипак, у два дуела би требало да до изражаја доже квалитет  казао је Салатић.

Срдан Срдановић, потпредеседник ОК Партизан Сокербет се нада новој победи над актуелним шампионом државе.

- Војводина је наш актуелни шампион, клуб са највећим буџетом у држави и ове године игра у Лиги шампиона. Успели смо да их савладамо у првенству, надамо се да  ћемо у томе поново успети и у полуфиналу Купа да ћемо се пласирати у финале. Добили смо најтежег ривала, али можда је то дошло у најбољем тренутку – рекао је Срдановић.

Никола Росић, генерални директор ОК Црвена звезда је рекао да његов тим не може да се назове фаворитом у овом полуфиналу, али да је показао да има изузетан квалитет и сјајну атмосферу

- Очекујем од својих момака да буду борбени као и до сада и да верују у себе, а онда резултат неће изостати. Екипа Младог радника је квалитетна, променили су дизача. Дошао је Алекса Батак, веома талентовани дизач који је допринео квалиттеу екипе. Али, опет ћу да подвучем да верујем у свој тим, у наш квалитет и у ту неку борбену атмосферу и енергију коју смо до сада имали и очекујем победу – казао је Росић.

По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. Прве утакмице ће се одиграти 23. или 24. новембра, а реванши 7. или 8. децембра.

У случају да противници имају по једну победу финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни "златни сет", који одређује коначног победника полуфинала.

Жреб за полуфинале 56. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица обавиће се у недељу, 21. новембра у 17.55 часова, уз директан пренос на РТС 2, у дворани Уб у Убу, пре почетка утакмице 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице између Уба и Железничара из Лајковца.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести